Начало / Uncategorized / Твоят най-добър приятел

Твоят най-добър приятел

Вашият най-близък приятел трябва да сте самият вие.

Ако никога не сте се научили да приемате и обичате себе си, никога няма да можете да обичате друг човек. Ако не се научите да си прощавате, никога няма да можете да простите на друг човек. Трябва да се научите да бъдете свой най-добър приятел. Да обичаш себе си не е нарцисизъм, прекомерно съсредоточаване върху себе си, което може да бъде признак на сериозно психично заболяване. По-скоро любовта към себе си, която е здрава, е любовта, която имаме към това, което Бог е създал. Ние знаем, че сме били създадени по Неговия образ и подобие, и сме достойни за любов, защото Самият Бог ни обича.

Да бъдем наш най-добър приятел е признание, че това, което Бог е създал е добро и поканата да общуваме с нашия Бог и Творец ни е отделила от останалата част на творението. Да бъдем наш най-добър приятел е начинът да запалим в себе си благодарно сърце и да ни отвори за любовта, която Бог има към нас и на свой ред да ни даде способността да обичаме Бога и да обичаме другите.

С любов в Христа, Игумен Трифон

Този петък беше първият път, когато успях да служа, откакто бях нападнат. Все още страдам от  болки в бедрото и врата и слухът ми все още не е добър, затова искам да благодаря на всички ви и да помоля да продължавате да се молите за пълното ми възстановяване.

За Николина Александрова

Виж още

Близо вековен храм в санданското село Лешница днес отбелязва своя храмов празник

В деня за почит към света великомъченица Марина близо вековният храм в санданското село Лешница ...