Начало / Новини / Телевизия Европа с извънредно великденско студио по повод Пасха

Телевизия Европа с извънредно великденско студио по повод Пасха

За първа година ТВ „Европа” ще направи извънредно студио по повод най-големия празник на православните християни – Възкресение Христово. Предаването ще започне в 10 часа и ще продъли до 12 часа в неделния ден. А темите в него ще бъдат около Пасхата, поаянието и чудото на вярата.

– В първата част на предаването зам. ректорът на Софийската духовна семинария йером. Мелетий ще говори за празника Възкресение, както и църковното послание в този най-свят ден.

– Историята на първия православен храм в света или къде е била отслужена първата литургия в сегашната й форма, както и повече за традициите на Православното християнство в Близкия Изток.

– Репортаж за съдилището, в което Христос се изправя пред Пилат Понтийски и бива предпочетен разбойникът Варава, пред Спасителя.

– Преображението в човешката душа – историята на серинийят убиец Константинос Пасарис, известен като „Звяра на балканите”, който от убиец реши да стане монах на Св. Гора и да се моли за душите на убитите от него хора.

– Великият пост на една депутатка след претърпяно чудо, което разтърства живота й, след като детето й пада от сграда, но по чуден начин оживява или за едно съвременно чудо в България.

– Чудо на св. Ефрем Нови с петричанката Мария, която бива спасена по чуден начин от зловеща катастрофа.  

– Специален гост ще бъде гръцкия певец Никос Месогитис, който ще разкаже повече за своя път към вярата и Православната църква и чудесата на св. Ефрем.

Това и още любопитни и духовно полезни неща, ще може да видите в специалното извънредно студио на първата новинарска телевизия у нас ТВ Европа.

За Ангел Карадаков

Виж още

Спомен за дядо Добри – шест години от неговата кончина

Днес се изпълват шест години от кончината на дядо Добри, който ще остане в историята ...