Начало / Новини / Нападателят на игумен Трифон от САЩ е заловен

Нападателят на игумен Трифон от САЩ е заловен

Човекът, който на 16 април нападна игумен Трифон от манастира на „Христос Спасител“ на остров Вашън, Вашингтон, бе арестуван във връзка с друго нападение, съобщава Komo News, цитирано от orthochristian.com.

33-годишният мъж е арестуван от полицията в Сиатъл за друго нападение, което извършил в събота, въпреки че понастоящем няма информация за инцидента. В момента е в затвора в окръг Кинг.

Човекът нападна о. Трифон, докато той бе на бензиностанция в Буриен, Вашингтон. Нападението не било предизвикано от страна на отеца, макар че о. Трифон вярва, че това вероятно се дължи на монашеските му дрехи. Той все още изпитва загуба на слуха, а според лекарите до месец ще се възстанови напълно. Полицията пусна видеозаписи и снимки на мъжа от системата за наблюдение на бензиностанцията, надявайки се на следи за неговата самоличност и местонахождение.

Отец Трифон е заявил, че би искал да се срещне с човека, за да му предложи прошка и любовта на Христос. Игумен Трифон казва пред Комо Нюз, че след като бе арестуван е станало въпрос и за организиране на среща между двамата. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Синайският манастир ще се превърне в място за провеждане на ежегодна религиозна мироопазваща среща

Манастирът „Света Екатерина“ в Синай (Египет) ще бъде мястото на годишната религиозна среща, която ще ...