Начало / Атентат в Шри Ланка / Вселенският патриарх изрази своите съболезнования за загиналите в атентата в Шри Ланка

Вселенският патриарх изрази своите съболезнования за загиналите в атентата в Шри Ланка

Вселенският патриарх Вартоломей изрази дълбоките си съболезнования по повод терористичните атаки в деня на римокатолическия Великден в църкви и хотели в Шри Ланка, които причиниха смъртта на десетки хора и раниха стотици. 

Патриарх Вартоломей категорично осъжда всяка терористична атака и омраза, насилие и фундаментализъм, независимо от източника й, и призовава всички сили в Шри Ланда да си сътрудничат, за да надграждат мирното съвместно съществуване и сътрудничество чрез диалог и взаимно уважение.

„Светата Христова Църква се моли така, че душите на жертвите да почиват в мир, изразявайки най-дълбоките си съболезнования за семействата им, и пожелава на всички пострадали смелост и бързо възстановяване. В същото време тя изразява своята солидарност към местната римокатолическа църква, правителството и народа на Шри Ланка“, се казва в писмото на патриарх Вартоломей.

Вселенският патриарх се свързал с митрополита на Сингапур и го помолил да предаде горното послание на Вселенската патриаршия на римокатолическата църква, властите и народа на страната.

Източник: Ромфеа

За Ангел Карадаков

Виж още

Над 150 християни загинаха при атентат в Шри Ланка

Над 156 души са загинали, а повече от 400 са ранени след поредица от атентати ...