Начало / Новини / Патриарх Неофит: Изразяваме своята подкрепа към френския народ

Патриарх Неофит: Изразяваме своята подкрепа към френския народ

„Със съкрушено сърце научихме за трагичния инцидент в парижката катедрала Нотр Дам, която на 15 април бе опожарена, като по този начин бе нанесен огромен удар върху световното културно наследство, а катедралата, преживяла превратностите на времето и историята, бе сериозно засегната“, се казва в адрес публикуван на официалния сайт на Св. Синод на Негово Светейшество патриарх Неофит.

Предстоятелят на БПЦ-БП изразява „най-дълбоката си подкрепа на френския народ, като желаем емблемата на тяхната страна да бъде възстановена в скоро време, а предстоящите Пасхални и Великденски празници да не бъдат помрачени, но напротив „Светлината, която в мрака свети и мракът я не обзе” (Йоан. 1:5), да възсияе отново в душите на всички ни“, се казва още в изявлението.

Припомняме, че катедралата Нотр Дам почти изгоря на 15 април, като след огромния пожар бе сериозно засегната. За щастие много от православните светини, които се пазят там бяха спасени, в това число и трънения венец на Спасителя. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Ремонтираха основно църква в Лом

Празнична света литургия отслужи Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил в основно ремонтирания и обзаведен храм ...