Начало / Uncategorized / Митрополит Йосиф от Румънската патриаршия: „Дълбоко сме натъжени от катастрофата, поразила Париж“

Митрополит Йосиф от Румънската патриаршия: „Дълбоко сме натъжени от катастрофата, поразила Париж“

Митрополитът на Западна и Южна Европа Йосиф от Румънската патриаршия изрази своята солидарност с френския народ, след като вчера бележитата катедрала „Парижката Света Богородица“, избухна в пламъци и изгоря. 

„Дълбоко сме натъжени от катастрофата, която порази столицата на Франция. Това е символ, който се приема за световна забележителност, отвъд религиозната принадлежност или вяра. Свидетел през вековете на изграждането на християнска Европа в цялата историческа и културна сложност на времето“, казва в посланието си митрополит Йосиф. 

„Близо сме до римокатолическата църква и целия френски народ в тези моменти на голяма болка, преживявайки и страстите на Спасителя. Нотр-Дам е построена за 182 години и бе унищожена от пламъците… Нека не забравяме, че силата на символа е отвъд стените и покривите! Тази трагедия трябва да ни направи по-отговорни в оценяването на ценностите“, каза още той. 

Снимка: basilica.ro

За Ангел Карадаков

Виж още

Отец Ириней – духовникът, който привлича хора към вярата в TikTok

Отец Ириней Митов е свещеник от 2009-та година, а отскоро и популярно лице в дигиталната платформа ...