Начало / Новини / Първата копка на новия храм „Св. Лука Кримски“ ще бъде на 14 април

Първата копка на новия храм „Св. Лука Кримски“ ще бъде на 14 април

Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще води церемонията по първа копка на новия православен храм „Св. Лука Кримски“ в квартал „Добротица“, съобщават от Общината, цитирани от Дарик радио.

Тя ще се състои на 14 април от 11:30 часа на терена, на който ще се изгради храма. В събитието ще вземат участие кметът на Добрич Йордан Йорданов, общинска администрация, цялото духовенство на добричката духовна околия и граждани.

Храмът в най-младия квартал на Добрич ще се изгради благодарение на безвъзмездно отстъпения терен от Общината и със спомоществователството на дарители. Проектът за сградата е дарение от арх. Петър Николов и инж. Пенчо Керванов. Сградата ще е висока 16 метра, което определя храма като най-високият в Добрич.

Организирана е кампания по набиране на средства и до момента са събрани над 25 000 лв. Пред високото тяло в центъра на града могат да се правят дарения и да се закупят билети за предстоящия благотворителен концерт на 12 април в Спортна зала „Добротица“.

В грандиозния концерт ще  участват множество родни звезди и деца от училище „Св. Климент Охридски“. От Община Добрич канят гражданите да вземат участие на първата копка и да станат съпричастни с изграждането на новата светиня в града.

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...