Начало / Новини / Митрополит Амфилохий: Светото Причастие е залог за безсмъртния и вечен живот

Митрополит Амфилохий: Светото Причастие е залог за безсмъртния и вечен живот

„Светото Причастие е залог за безсмъртния и вечен живот. Призвани сме от светия и велик пост да се очистим, да се въздържаме от всичко, което ни отделя от Божието лице и да прославим Бога в Неговото възкресение, като станем едно с Неговото разпъване, страдание и смърт, като в същото време придобием чрез Него дара на вечния живот“, каза в свое слово Черногорско-Приморския митрополит Амфилохий от Сръбската православна църква. 

Вчера той отслужи св. литургия в Ждребаонския манастир „Св. архангел Гавриил“, като след богослужението разговаря с манастирския събор и сестринството на обителта. „Това е Божията Църква, Христовата Църква, която е дар Божий тук на земята, защото тя е общност не само между хора, но е общност на хора обединени първо с Бога и след това съединени помежду си чрез и в Него“, каза още той. 

По думите му „най-удивителният дар на небето и на земята е дарът на Христос, нашия Бог. Изкупителят, Спасителят, на всяко добро подателят на този земен, но и на вечния живот. Църквата е като събор около името на Бога, събрание около и в Христа. Събрание вечно, призвано от Бога. Благославяме Бога и всички светии, които ни дариха с този вечен дар на общението, събрание непреходно и ни направиха свидетели на вечността, божествения и християнски живот“, каза още митрополит Амфиохий. 

По информация на Сръбската православна църква. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Реставратори от Русия ще помогнат за пълноценното възстановяване на стенописите на Патриаршеската катедрала

Специалисти по консервация и реставрация на стенописи от Министерството на културата на Руската Федерация посетиха ...