Начало / Новини / Митрополит Амфилохий: Светото Причастие е залог за безсмъртния и вечен живот

Митрополит Амфилохий: Светото Причастие е залог за безсмъртния и вечен живот

„Светото Причастие е залог за безсмъртния и вечен живот. Призвани сме от светия и велик пост да се очистим, да се въздържаме от всичко, което ни отделя от Божието лице и да прославим Бога в Неговото възкресение, като станем едно с Неговото разпъване, страдание и смърт, като в същото време придобием чрез Него дара на вечния живот“, каза в свое слово Черногорско-Приморския митрополит Амфилохий от Сръбската православна църква. 

Вчера той отслужи св. литургия в Ждребаонския манастир „Св. архангел Гавриил“, като след богослужението разговаря с манастирския събор и сестринството на обителта. „Това е Божията Църква, Христовата Църква, която е дар Божий тук на земята, защото тя е общност не само между хора, но е общност на хора обединени първо с Бога и след това съединени помежду си чрез и в Него“, каза още той. 

По думите му „най-удивителният дар на небето и на земята е дарът на Христос, нашия Бог. Изкупителят, Спасителят, на всяко добро подателят на този земен, но и на вечния живот. Църквата е като събор около името на Бога, събрание около и в Христа. Събрание вечно, призвано от Бога. Благославяме Бога и всички светии, които ни дариха с този вечен дар на общението, събрание непреходно и ни направиха свидетели на вечността, божествения и християнски живот“, каза още митрополит Амфиохий. 

По информация на Сръбската православна църква. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Почина известният протопсалт Методий Григоров

Сливенска св. митрополия съобщи, че днес е починал известният протопсалт, академик и преводач на църковни ...