Начало / Новини / Църковната ни община в Париж организира 26-тия традиционен празник посветен на Българската писменост и култура

Църковната ни община в Париж организира 26-тия традиционен празник посветен на Българската писменост и култура

Българската църковна община в Париж, Франция, организира за 26-ти път традиционния пикник в Моренвилие, посветен на Българската писменост и култура и делото на светите братя Кирил и Методий. 

Празникът, който се осъществява под патронажа на Негово Превъзходителство Посланика на Република България във Франция г-н Ангел Чолаков, ще се състои в неделя на 19-ти май – начало 11:30 ч. Той ще включва програма от Българските училища в Париж, музика и танци с ансамблите Зора и Балкансамбъл, обичаното от всички лото, игри за най-младите участници в пикника. 

За желаещите да се включат в тържеството има организиран транспорт, който тръгва в 10:00 ч. пред храма на българската църковна община в Париж (1, Rue de la Croix Moreau, 75018 Paris).

За целта неделното богослужение е изтеглено по-рано и ще започне в 8:00 часа. „Молим ви да резервирате места своевременно – по възможност най-късно до 12 май – на телефонен номер 06 95 87 23 55 – моля оставете съобщение – или пишете на: karageorgievich@gmail.com„, съобщават от църковната ни община.

„Очакваме ви многобройни, както всяка година, за да бъдат празникът и радостта ни пълни! 19-ти май 2018, залата и поляната при кметството на Morainvilliers! До тогава, актуална  информация очаквайте на сайта и фейсбук страницата ни!“, пишат още организаторите от църковната ни община във френската столица. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Деца засадиха дръвчета в двора на храм „Св. Атанасий“ в село Кърналово

Дни преди започването на пасхалните празници ученици от ОУ „Братя Миладинови“ в с. Кърналово, Община ...