Начало / Новини / Църковната ни община в Париж организира 26-тия традиционен празник посветен на Българската писменост и култура

Църковната ни община в Париж организира 26-тия традиционен празник посветен на Българската писменост и култура

Българската църковна община в Париж, Франция, организира за 26-ти път традиционния пикник в Моренвилие, посветен на Българската писменост и култура и делото на светите братя Кирил и Методий. 

Празникът, който се осъществява под патронажа на Негово Превъзходителство Посланика на Република България във Франция г-н Ангел Чолаков, ще се състои в неделя на 19-ти май – начало 11:30 ч. Той ще включва програма от Българските училища в Париж, музика и танци с ансамблите Зора и Балкансамбъл, обичаното от всички лото, игри за най-младите участници в пикника. 

За желаещите да се включат в тържеството има организиран транспорт, който тръгва в 10:00 ч. пред храма на българската църковна община в Париж (1, Rue de la Croix Moreau, 75018 Paris).

За целта неделното богослужение е изтеглено по-рано и ще започне в 8:00 часа. „Молим ви да резервирате места своевременно – по възможност най-късно до 12 май – на телефонен номер 06 95 87 23 55 – моля оставете съобщение – или пишете на: karageorgievich@gmail.com„, съобщават от църковната ни община.

„Очакваме ви многобройни, както всяка година, за да бъдат празникът и радостта ни пълни! 19-ти май 2018, залата и поляната при кметството на Morainvilliers! До тогава, актуална  информация очаквайте на сайта и фейсбук страницата ни!“, пишат още организаторите от църковната ни община във френската столица. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Българският патриарх Неофит прие митрополит Емануил от Александрийската патриаршия

На 25 септември Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит прие в своя кабинет, ...