Начало / Uncategorized / Да обърнем повече внимание на православната проповед онлайн

Да обърнем повече внимание на православната проповед онлайн

„Нека обърнем повече внимание на младите хора и онлайн служението“, заяви Хуски епископ Игнатий от Румънската православна църква, по време на събрание на митрополитския отдел за младежи и работата с младите хора. 

„Нека спрем да бъдем пленници на редовните стратегии за работа с младите хора“, каза още епископът. По думите му Православната църква в Румъния се нуждае от по-подходящо онлайн присъствие в социалните платформи. „Нека се опитаме да присъстваме, за да променим парадигмата на общуване сред младежите. Тази паралелна вселена се нарича социална мрежа и много млади хора са свързани с нея. Трябва да отправим послание към тях и за тях“. Епископът е подчертал още необходимостта от активен онлайн обмен на православния начин на живот, за да се събуди още по-голям интерес. 

„Нека предложим алтернатива на всички занимания, които младите хора имат“, каза още епископът. Хуският епископ Игнатий е известен в северната ни съседка с откритостта си към онлайн служението. Той има официални профили в Instagram и Twitter.

По информация на: www.basilica.ro

За Ангел Карадаков

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...