Начало / Новини / Ще се състои духовна беседа с архим. Пахомий в столичния храм „Св. Андей Първозваний“

Ще се състои духовна беседа с архим. Пахомий в столичния храм „Св. Андей Първозваний“

Утре от 18:30 часа в столичния храм „Св. Андрей Първозвани“ ще се състои духовна беседа с ректора на Софийската семинария и игумен на Дивотинския манастир архим. Пахомий. Тема на беседата ще бъде: „Съвременни подвижници“.

От храма приканват православните християни, които искат да се включат в беседата да вземат участие, като спокойно могат да зададат своите въпроси за духовния живот към архим. Пахомий. Беседите в столичния храм вече станаха редовни, като от встъпването в длъжност на новия председател свещ. Стилиян Табаков традицията на провеждането на духовни беседи бе възстановена.

Архим. Пахомий е роден в София през 1978 г. На 27 юни 2002 г. е постриган за монах в Дивотинския манастир. Същата година на 12 октомври е ръкоположен за йеродякон от тогавашния софийски викарий Знеполски епископ Николай. Следващия месец в старинния столичен храм „Св. Петка“ е ръкоположен за йеромонах. От 2002 г. е игумен на Дивотинската света обител. От 2017 г. е ректор на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“.

За Ангел Карадаков

Виж още

Православен храм изплува от язовир Огоста

Изоставената преди 35 години църква “Свето Вознесение господне” изплува от водите на язовир Огоста при ...