Начало / Новини / Ще се състои духовна беседа с архим. Пахомий в столичния храм „Св. Андей Първозваний“

Ще се състои духовна беседа с архим. Пахомий в столичния храм „Св. Андей Първозваний“

Утре от 18:30 часа в столичния храм „Св. Андрей Първозвани“ ще се състои духовна беседа с ректора на Софийската семинария и игумен на Дивотинския манастир архим. Пахомий. Тема на беседата ще бъде: „Съвременни подвижници“.

От храма приканват православните християни, които искат да се включат в беседата да вземат участие, като спокойно могат да зададат своите въпроси за духовния живот към архим. Пахомий. Беседите в столичния храм вече станаха редовни, като от встъпването в длъжност на новия председател свещ. Стилиян Табаков традицията на провеждането на духовни беседи бе възстановена.

Архим. Пахомий е роден в София през 1978 г. На 27 юни 2002 г. е постриган за монах в Дивотинския манастир. Същата година на 12 октомври е ръкоположен за йеродякон от тогавашния софийски викарий Знеполски епископ Николай. Следващия месец в старинния столичен храм „Св. Петка“ е ръкоположен за йеромонах. От 2002 г. е игумен на Дивотинската света обител. От 2017 г. е ректор на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“.

За Ангел Карадаков

Виж още

Стажантска педагогическа практика на студенти от Богословския факултет на Софийския университет

За академичната 2023/2024 година съгласно сключения договор за провеждане на педагогическа практика на студентите от ...