Начало / Uncategorized / Филмът „Светителят Хирург“ с поредна награда

Филмът „Светителят Хирург“ с поредна награда

Журналистът Ангел Бончев бе отличен с награда от конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“ за филма си „Светителят хирург“.

На тържествена церемония в Благоевград бяха удостоени и други журналисти, които с работата си допринасят за противодействие на този огромен обществен проблем – разпространението и употребата на наркотици.

Ангел Бончев – автор на филма „Светителят хирург“ сподели: „Изключително изненадващо е, че филм, който възпитава в добро, беше оценен и номиниран, отличен, тъй като в последно време, знаем какви филми и какви репортажи биват оценявани. Изключително съм щастлив, защото чрез филма „Светителят хирург“ много хора в България се запознаха със свети Лука и ще могат да последват неговия добър пример, както лекари, така и пациенти. Филмът бе създаден с благословението на митрополит Николай“.

Д-р Теменужка Любенова – председател на Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград отбеляза: „Проблемът с разпространението и употреба на наркотици, проблемът с наркоманиите не е толкова медицински проблем, колкото е духовен, защото основата на този проблем е наистина духовността на човека и когато липсва вярата, остава една пустош. Ето защо филма, който ние видяхме за светителя Лука, за хирурга Лука и от който останахме възхитени, искаме да достигне до повече деца, за да може да развълнува децата и да ги накара да се замислят кой е истинският пример, кой е достойният пример за живота.“

Наградите бяха връчени от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и Н.Пр. Майкъл Форбс – посланик на Ирландия. Тяхната заръка бе да не се спира с работата по проблемите на наркотиците и журналистите да не спират добрите примери, към които да се стреми обществото.

Всяка година изтъкнати журналисти, допринасящи със своята дейност биват оценявани на конкурса в памет на Вероника Герин. Тя е ирландски журналист, убита заради разследванията си в нарко средите и е показно разстреляна на светофар в колата си. След смъртта си тя става истинска сензация и пътеводна звезда за колегите си от целия свят, отстояващи и разкриващи истината.

Екипът на Добротолюбие се писъединява към високата оценка дадена на филма. Пожелаваме на журналиста и наш дългогодишен приятел Ангел Бончев да продължава да твори добро, чрез филмите, книгите и множеството си инициативи, а те да бъдат все така високо оценявани и добре приемани.

За Николина Александрова

Виж още

Неделя на Слепия

«Иди се умий в къпалнята Силоам, което значи: пратен.» (Йоан. 9:7) Едно забележително чудо с ...