Начало / Uncategorized / Филмът „Светителят Хирург“ с поредна награда

Филмът „Светителят Хирург“ с поредна награда

Журналистът Ангел Бончев бе отличен с награда от конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“ за филма си „Светителят хирург“.

На тържествена церемония в Благоевград бяха удостоени и други журналисти, които с работата си допринасят за противодействие на този огромен обществен проблем – разпространението и употребата на наркотици.

Ангел Бончев – автор на филма „Светителят хирург“ сподели: „Изключително изненадващо е, че филм, който възпитава в добро, беше оценен и номиниран, отличен, тъй като в последно време, знаем какви филми и какви репортажи биват оценявани. Изключително съм щастлив, защото чрез филма „Светителят хирург“ много хора в България се запознаха със свети Лука и ще могат да последват неговия добър пример, както лекари, така и пациенти. Филмът бе създаден с благословението на митрополит Николай“.

Д-р Теменужка Любенова – председател на Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград отбеляза: „Проблемът с разпространението и употреба на наркотици, проблемът с наркоманиите не е толкова медицински проблем, колкото е духовен, защото основата на този проблем е наистина духовността на човека и когато липсва вярата, остава една пустош. Ето защо филма, който ние видяхме за светителя Лука, за хирурга Лука и от който останахме възхитени, искаме да достигне до повече деца, за да може да развълнува децата и да ги накара да се замислят кой е истинският пример, кой е достойният пример за живота.“

Наградите бяха връчени от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и Н.Пр. Майкъл Форбс – посланик на Ирландия. Тяхната заръка бе да не се спира с работата по проблемите на наркотиците и журналистите да не спират добрите примери, към които да се стреми обществото.

Всяка година изтъкнати журналисти, допринасящи със своята дейност биват оценявани на конкурса в памет на Вероника Герин. Тя е ирландски журналист, убита заради разследванията си в нарко средите и е показно разстреляна на светофар в колата си. След смъртта си тя става истинска сензация и пътеводна звезда за колегите си от целия свят, отстояващи и разкриващи истината.

Екипът на Добротолюбие се писъединява към високата оценка дадена на филма. Пожелаваме на журналиста и наш дългогодишен приятел Ангел Бончев да продължава да твори добро, чрез филмите, книгите и множеството си инициативи, а те да бъдат все така високо оценявани и добре приемани.

За Николина Александрова

Виж още

Започва ремонт на манастира „Свети Пантелеймон“, край Велики Преслав

60 хиляди лева осигури Варненската митрополия за ремонта на покрива на манастира „Свети Пантелеймон“. Най-голямата ...