Начало / Uncategorized / Молебен за здраве и вразумление в Ботевград след трагедията

Молебен за здраве и вразумление в Ботевград след трагедията

Молебен за здраве, душевно спасение и вразумление на народа ще бъде отслужен на 31 март, неделя от 17:30 часа пред иконата на свети Ефрем Нови Чудотворец.

Идването на иконата е във връзка с всичката нетърпимост, зло и агресия, които виждаме, че се случват в цяла България и около нас. „… Особено примерът с 4-те самоубийства само за 2 седмици в Ботевград и ужасната трагедия от 19 март, когато заради ревност мъж уби съпругата си, е показателен, че имаме нужда да се опомним, да се вразумим, да погледнем ближния с очите на сърцето си.

Тази агресия трябва да спре веднага, защото ако продължим нищо добро не ни очаква и ни е нужен скоропослушник като свети Ефрем Нови, защото той е наречен светеца светкавица, заради бързите му чудесата, дори светкавични, които върши“, каза предстоятелят на храм „Възнесение Господне“, отец Борис, който инициира идването на чудотворната икона на свети Ефрем Нови в Ботевград на 31 март. Припомняме, че иконата със светите мощи на Ефрем Нови Чудотворец ще бъде посрещната в 9 часа в църквата „Възнесение Господне“ в Ботевград на 31 март и ще остане за поклонение през целия ден.

За Николина Александрова

Виж още

Абсолвентите от Православния богословски факултет на ВТУ получиха дипломите си за завършено висше образование

В деня, в който православната църква почита преподобния Теодосий Търновски дипломите си за завършено висше ...