Начало / Uncategorized / Молебен за здраве и вразумление в Ботевград след трагедията

Молебен за здраве и вразумление в Ботевград след трагедията

Молебен за здраве, душевно спасение и вразумление на народа ще бъде отслужен на 31 март, неделя от 17:30 часа пред иконата на свети Ефрем Нови Чудотворец.

Идването на иконата е във връзка с всичката нетърпимост, зло и агресия, които виждаме, че се случват в цяла България и около нас. „… Особено примерът с 4-те самоубийства само за 2 седмици в Ботевград и ужасната трагедия от 19 март, когато заради ревност мъж уби съпругата си, е показателен, че имаме нужда да се опомним, да се вразумим, да погледнем ближния с очите на сърцето си.

Тази агресия трябва да спре веднага, защото ако продължим нищо добро не ни очаква и ни е нужен скоропослушник като свети Ефрем Нови, защото той е наречен светеца светкавица, заради бързите му чудесата, дори светкавични, които върши“, каза предстоятелят на храм „Възнесение Господне“, отец Борис, който инициира идването на чудотворната икона на свети Ефрем Нови в Ботевград на 31 март. Припомняме, че иконата със светите мощи на Ефрем Нови Чудотворец ще бъде посрещната в 9 часа в църквата „Възнесение Господне“ в Ботевград на 31 март и ще остане за поклонение през целия ден.

За Николина Александрова

Виж още

Преди Успение Богородично временно спират ремонта по пътя за Рилския манастир

Спират временно укрепването на срутището по пътя за Рилския манастир заради предстоящите църковни празници: Голяма ...