Начало / Uncategorized / Митрополит Антоний: Църквата не толерира вграждането на псалми в сгради

Митрополит Антоний: Църквата не толерира вграждането на псалми в сгради

„Българската православна църква не толерира изписването на свещени текстове по фасадите на сградите”. Така митрополит Антоний коментира вграждането на 91-я псалм в луксозната сграда на улица „Латинка” пред Нова телевизия.

Владиката обясни, че това е по-скоро маркетингов прийом, отколкото някаква защита. По думите му това в никакъв случай не е свидетелство за чиста християнска вяра, а напротив – афишира се точно обратното.

„Енергийната защита е нашата молитва. Всичко останало са спекулации. Църквата не толерира този начин на спекулиране със свещените текстове”, допълни митрополит Антоний.

Владиката коментира и опрощаването на дълговете на вероизповеданията.

„Българската православна църква нито е инициирала, нито е вносител на искания за  опрощаване на каквито и да е дългове. Българската православна църква няма дългове, ако има – те са незначителни”, заяви митрополит Антоний.

„Гарантирането на националната сигурност няма как да стане чрез опрощаването на дългове или чрез ограничаване на финансирането на даренията отвън”, коментира още митрополит Антоний.

По думите му и в момента има закон, с който може да бъде проследена всяка една по-голяма сума, която идва като дарение от чужбина.

За Ангел Карадаков

Виж още

Премиера на „Да бъдем тук. Беседи по радио „Свобода“ от отец Александър Шмеман на Пролетния панаир на книгата 2024

На 26 май (неделя) от 17:00 ч. в Литературния кът на Пролетния панаир на книгата ...