Начало / Uncategorized / Митрополит Антоний: Църквата не толерира вграждането на псалми в сгради

Митрополит Антоний: Църквата не толерира вграждането на псалми в сгради

„Българската православна църква не толерира изписването на свещени текстове по фасадите на сградите”. Така митрополит Антоний коментира вграждането на 91-я псалм в луксозната сграда на улица „Латинка” пред Нова телевизия.

Владиката обясни, че това е по-скоро маркетингов прийом, отколкото някаква защита. По думите му това в никакъв случай не е свидетелство за чиста християнска вяра, а напротив – афишира се точно обратното.

„Енергийната защита е нашата молитва. Всичко останало са спекулации. Църквата не толерира този начин на спекулиране със свещените текстове”, допълни митрополит Антоний.

Владиката коментира и опрощаването на дълговете на вероизповеданията.

„Българската православна църква нито е инициирала, нито е вносител на искания за  опрощаване на каквито и да е дългове. Българската православна църква няма дългове, ако има – те са незначителни”, заяви митрополит Антоний.

„Гарантирането на националната сигурност няма как да стане чрез опрощаването на дългове или чрез ограничаване на финансирането на даренията отвън”, коментира още митрополит Антоний.

По думите му и в момента има закон, с който може да бъде проследена всяка една по-голяма сума, която идва като дарение от чужбина.

За Ангел Карадаков

Виж още

С водосвет приключи обновяването на част от Черепишкия манастир

Приключи ремонтът на приемната за поклонници в най-големия действащ манастир във Врачанска епархия – Черепишкия ...