Начало / Uncategorized / Частица от мощите на св. Ефрем Нови и икона на Св. Богородица бяха донесени за поклонение в Букурещ

Частица от мощите на св. Ефрем Нови и икона на Св. Богородица бяха донесени за поклонение в Букурещ

Частица от мощите на св. Ефрем и икона на Майката Божия „Йординитиса“ бяха пренесени за поклонение от Йерусалим до църквата Икоани в Букурещ.

Иконата на Божията майка Йординитиса е донесена от архимандрит Теофил Анастасоае, представител на Румънската патриаршия в Светите земи и духовник към румънската общност в Йерусалим, Йерихон и Йордания. Донесеният реликварий със светите мощи на св. Ефрем Нови придружава иконата и ще бъде поставен за поклонение.

Припомняме, че в тази година икона с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови бива пренасяна за поклонение в цяла България на местата, където се представят книгите за живота, мъченичеството и чудесата на великия Божий угодник – „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът светкавица“. Последната спирка на иконата бе във Велико Търново в неделя (17 март), където хиляди граждани отправиха молитвите си към големия чудотворец. Вече има и десетки случаи на чудотворно изцеление с помощта на свети Ефрем Нови.

За Николина Александрова

Виж още

Честваме празника на св. Андрей Първозвани

Св. ап. Андрей се нарича Първозвани, понеже пръв от апостолите бил повикан да тръгне след ...