Начало / Uncategorized / Частица от мощите на св. Ефрем Нови и икона на Св. Богородица бяха донесени за поклонение в Букурещ

Частица от мощите на св. Ефрем Нови и икона на Св. Богородица бяха донесени за поклонение в Букурещ

Частица от мощите на св. Ефрем и икона на Майката Божия „Йординитиса“ бяха пренесени за поклонение от Йерусалим до църквата Икоани в Букурещ.

Иконата на Божията майка Йординитиса е донесена от архимандрит Теофил Анастасоае, представител на Румънската патриаршия в Светите земи и духовник към румънската общност в Йерусалим, Йерихон и Йордания. Донесеният реликварий със светите мощи на св. Ефрем Нови придружава иконата и ще бъде поставен за поклонение.

Припомняме, че в тази година икона с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови бива пренасяна за поклонение в цяла България на местата, където се представят книгите за живота, мъченичеството и чудесата на великия Божий угодник – „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът светкавица“. Последната спирка на иконата бе във Велико Търново в неделя (17 март), където хиляди граждани отправиха молитвите си към големия чудотворец. Вече има и десетки случаи на чудотворно изцеление с помощта на свети Ефрем Нови.

За Николина Александрова

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...