Начало / Новини / Правят първа копка на нов храм в Благоевград през лятото

Правят първа копка на нов храм в Благоевград през лятото

Кметът на Благоевград – д-р Атанас Камбитов е провел среща с Неврокопския митрополит Серафим, на която двамата обсъдили подробности около изграждането на нов православен храм в областния център на Пиринско. За църквата вече има изготвен проект, съобщава КМЕТА.бг.

Храмът ще бъде издигнат в парк „Македония“. Площта, на която ще се изгради, е 800 квадратни метра, като ще събира около 2000 миряни. Височината на основния купол е 30 метра. Инфраструктурата ще бъде изцяло съобразена с изискванията на Българската православна църква. Ще има и помещение за Неделно училище. За удобство на жителите и гости на града ще бъде изграден и подземен паркинг.

Очаква се първата копка да бъде направена през лятото на 2019 година. С изграждането на новия храм ще бъде решен дългогодишен проблем, тъй като в момента в централна градска част има само една  църква, която е в старинния квартал „Вароша“.

За Ангел Карадаков

Виж още

Обраха църква между Банско и Добринище

Видеоклип, публикуван във Facebook, разкрива кражба в храма „Свети Георги“ между Банско и Добринище, пише сайтът dunavmost.com.  Събитието се е ...