Начало / Uncategorized / Жена от Пловдив проходи след молитва към св. Ефрем Нови

Жена от Пловдив проходи след молитва към св. Ефрем Нови

Хиляди са чудесата се случват с помощта на свети Ефрем Нови по целия свят.

След като и в България започна да става популярен великият Божий угодник,  много хора започнаха да се обръщат молитвено към него и у нас всекидневно се случват чудеса от различни части на страната ни. „Добротолюбие“ публикува без редакция едно от чудесата на великомъченик Ефрем Нови, което се е случило през декември месец 2018-а година и е част от новото и допълнено издание на книгата „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ с автор Ангел Бончев.

Не съм инвалид благодарение на свети Ефрем

Счупих си крака през декември 2017 година. Приеха ме в болницата на „Пещерско шосе“ в Пловдив за операция и ми сложиха планка, трябваше да лежа 2-3 месеца, да съм обездвижена. Минаха 3 месеца, после още 3 и още 3, стана година, а аз не можех изобщо да се движа. Изход от ситуацията не се виждаше. Година след операцията моята приятелка Вили ми каза: „Мила, ще ти дам една книга, ще я четеш постоянно, лягаш, ставаш, четеш, молиш се на светията. Казват му светкавицата, помага за страшни болести, трябва и на теб да помогне. Нещата вървят на зле, ти не се оправяш. На теб само Бог и светиите могат да ти помогнат.“ Аз я послушах, и без това нямаше какво да правя, бях прикована на

легло. Прочитайки книгата с молитвите, ми дойде едно вътрешно внушение, прозрение. Дойде ми тази мисъл, да, че трябва да взема и второ мнение, че трябва да отидем в София. На другия ден сутринта запалихме колата и тръгнахме за столицата. Веднага с пристигането и установяване на състоянието ми ме поставиха на операционната маса. Аз се молех на свети Ефрем Нови, възлагах на него надеждите да стори чудото и аз да се оправя, защото бях инвалид. Оказа се, че двете счупени кости са били раздалечени на 7 милиметра, има луфт и не може да заздравеят. Костите са се калцирали по неправилен начин и с това разстояние между тях при едно по-голямо натоварване е щяла да се счупи наново костта. Направиха ми много тежка и продължителна операция, при това и иновативна, с използване на кост от реброто ми, която поставиха в бедрото ми. Един месец по-късно се чувствам добре. На 36-ия ден станах, започнах рехабилитация, движа се с проходилка, мога да се обслужвам сама. От ден на ден съм по-добре. Не е случайна срещата ми със свети Ефрем Нови и неговата помощ свише, защото аз можех да осакатея. Докторите в Пловдив искаха още 4 месеца да ме оставят обездвижена и какво щях да правя?! Моята приятелка също се молеше непрекъснато за мен. Тя казва, че помощта е от него – от свети Ефрем. Ако не беше той, сега щях да съм инвалид. Слава на Бога и на светия великомъченик Ефрем! Имам негова икона на нощното шкафче, книгата е до мен, благодарна съм му! Всяка вечер му се моля и целите ми надежди са в него. Вярвам, че с Божията помощ и застъпничеството на свети Ефрем Нови ще захвърля проходилката и ще мога да ходя без нея.

Лидия Глебова, Пловдив, България

Книгата „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът светкавица“ ще бъдат представени този уикенд в Габрово (16 март) и във Велико Търново (17 март), освен това иконата с чудотворните мощи на светията ще бъде изложена за поклонение и в двата града за благословение на гражданите.

Книгата „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ може да поръчате на телефон 0898802638 и на angel_bonchev@tvevropa.com.

За Николина Александрова

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...