Начало / Uncategorized / Йерусалимският патриарх е сред лидерите, които са изпращали подаръци на президента Тръмп

Йерусалимският патриарх е сред лидерите, които са изпращали подаръци на президента Тръмп

Йерусалимският патриарх е сред чуждестранните лидери, които са изпращали подаръци на президента Доналд Тръмп и неговото семейство.

Чуждестранните лидери обсипали президента Доналд Тръмп и неговото семейство с подаръци за над 140 000 долара през първата година в Белия дом, като Китай и Саудитска Арабия са сред най-големите дарители.

Семейството на Тръмп получило уникално издание с твърди корици на Псалтира на стойност 4 500 долара от равина, отговарящ за Западната стена в Йерусалим, златна и диамантена огърлица и висулка от Църквата на Божия гроб, оценена на 5 800 долара и седефено изображение на Рождество Христово на стойност 4 200 долара от патриарха на Йерусалим.

Арабските държави от Саудитска Арабия и Персийския залив похарчили най-малко 24 120 долара за подаръци. Те включват колие от рубини и изумруди за $ 6 400 от крал Салман от Саудитска Арабия, позлатен модел на изтребител на стойност $ 4 850 от принцът на Бахрейн, бронзова статуя за 3 700 долара от короната на Абу Даби, набор от позлатени Кувейтски монети на стойност $ 1 610 от кувейтския емир и „кралски“ парфюм в калъф от кожа на стойност 1 260 долара от вицепремиера на Оман.

Дори палестинският лидер Махмуд Абас, преди администрацията на Тръмп да започне серия от действия за разваляне на американските отношения с палестинците, подарил на първата дама копие от нео-византийска сцена на Рождество Христово, портрет на Мелания Тръмп и снимка с обща стойност 6 770 долара, според списъка.

Източник: https://theorthodoxworld.com

 

За Николина Александрова

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...