Начало / Новини / Поклонническо пътуване до св. Спиридон на о. Корфу се организира от Поклонническо-просветен център „Св. Йоан Рилски”

Поклонническо пътуване до св. Спиридон на о. Корфу се организира от Поклонническо-просветен център „Св. Йоан Рилски”

Пътуване до св. Спиридон Тримитунски на о. Корфу организира Поклонническо-просветен център „Св. Йоан Рилски” с благословението на Светейшия Български патриарх Неофит.

ПОКЛОННИЧЕСКА ПРОГРАМА

19.04.2019, ПЕТЪК: София – Верия ― о. Корфу

Заминаване в 6:00 ч. – от площад „Св. Александър Невски‟, гр. София. Отпътуване към Гърция. Поклонение в м-р „Свети Йоан Предтеча‟ до град Верия. В него се съхраняват мощи на много светци, сред които на св. Йоан Предтеча и др. Тук се пази и главата на св. Климент Охридски. Трансфер с ферибот до о. Корфу. Нощувка.

20.04.2019, СЪБОТА:

о. Корфу – м-р „Палеокастрица‟ – църквата „Св. Ясон и Сосипатър”. Закуска. Отпътуване за Палеокастрица. Поклонение в манастира „Палеокастрица”. Посещение на църквата „Св. Ясон и Сосипатър” (ученици на апостолите, чиито гробове са в храма) и манастира „Влахерна‟ в местността Канони. Свободно време в Керкира. Вечеря и нощувка в хотелa на о. Корфу.

21.04.2019, НЕДЕЛЯ:

Корфу – църквата „Св. Спиридон‟ – църквата „Св. Власий‟. Празнична Св. Литургия в църквата „Св. Спиридон‟, където се намират мощите на светеца покровител на острова. Поклонение в митрополитската църква – в нея се намират мощите на св. императрица Теодора, освободила Църквата от ереста на иконоборството. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва: 
– 2 нощувки с 1 закуска и 1 вечеря;
– водач и беседи на български език по целия маршрут;
– комфортен автобус 3*;
– медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;
– входни такси;
– лични разходи;

Вид използван транспорт: Автобус

Часово време: България 12:00 ч.; Гърция 12:00 ч.

Валутен курс: 1 евро = 1.96 лева (приблизително според валутния курс)
Настаняването в автобуса става по реда на записване.

Условия за записване:

Депозит в размер на 30% от сумата на човек. Доплащане до 20 дни преди заминаването. Валидна лична карта (или валиден задграничен паспорт). Необходими документи: валидна лична карта; законово изискуемите документи при пътуване на непълнолетни деца и такива с двойно гражданство. За повече информация, моля посетете официалната страница на МВнР: http://www.mfa.bg

Анулация и неустойки:

В случай на отказ от пътуването, Поклонник.Бг възстановява заплатената сума при следните удръжки:

до 30 дни преди датата на отпътуване – без неустойка
от 29 дни до 20 дни – депозитът
от 19 до 15 дни – 75 % от общата цена на пътуването
по-малко от 15 дни преди датата на пътуването – 100% от общата цена на
пътуването.

Туроператорът си запазва правото на промяна при необходимост на часовете на заминаване или промени в реда на програмата; промяна на мястото на спане; промени на цените в случай на значително повишение на валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:

Минимален брой участници: 35 записани възрастни поклонници до 10 дни преди пътуването!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Адрес на ПОКЛОННИК.БГ ЕООД: гр. София, 1000 район „Средец”, ул. „Калоян” №9В (в двора на храм „Св. Петка”, до житарната); тел. 0700 18 244; 0878 958 468. Ел. поща: office@poklonnik.bg poklonnik@abv.bg

Застраховка „Отмяна от пътуване”: ПОКЛОННИК.БГ ЕООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Допълнителна информация се предоставя в офиса на фирмата. Туроператор ПОКЛОННИК.БГ ЕООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в ЗАД „ДаллБогг: Живот и Здраве‟ АД със застрахователна полица № 0800003937/ 03.06.2018
Удостоверение за Туроператор № 5008 и Турагент № РК-01-7065

За Ангел Карадаков

Виж още

Патриарх Даниил възглави празничната света Литургия в столичния храм „Св. Неделя“

На 14 юли, 3 Неделя след Петдесетница, посветена на св. Отци от 6-те Вселенски събори, ...