Начало / Новини / През есента ще се състои традиционната вече младежка православна среща в Румъния – този път в Крайова

През есента ще се състои традиционната вече младежка православна среща в Румъния – този път в Крайова

Архиепископията на Крайова се подготвя за Международната среща на православната младеж (ITO 2019), която ще се състои тази есен и ще събере млади хора от цял ​​свят, призоваващи за „вяра, надежда и любов”, съобщава basilica.ro.

Организационният комитет заяви, че Крайова ще стане „столица на православната младеж“ на 5-8 септември 2019 г. Девизът на тазгодишното издание ще бъде „Всички ние сме един Потир! Вярата, надеждата и любовта, посочващи ни важността на евхаристийния християнски живот“.

„Подготовката за това важно събитие е в разгара си“, каза представител на Архиепископията, добавяйки, че всички стъпки са „внимателно контролирани от Негово Високопреосвещенство митрополит Ириней“. През пролетта ще стартира нов уебсайт, който ще включва програмата и други подробности относно срещата на ITO 2019.

Официалните писма за покани ще бъдат изпратени на епархиите на румънската патриаршия, както и на автокефалните православни църкви на 18 февруари 2019 г., каза представителят на Архиепископията. Предишните издания на Международната среща на православните младежи се състояха в Бая Маре (2014), Клуж (2015), Букурещ (2016), Яш (2017) и Сибиу (2018).

За Ангел Карадаков

Виж още

Епархийските избиратели в Сливен избраха двамата епископи, от които Св. Синод ще избере нов Сливенски митрополит

Знеполски епископ Арсений и Мелнишки епископ Герасим са избраните от епархийските избиратели на Сливенска епархия ...