Начало / Новини / Беседа за семейството и възпитанието на децата се състоя в Руската църква в Париж

Беседа за семейството и възпитанието на децата се състоя в Руската църква в Париж

Беседа за възпитанието на децата и семейството се състоя вчера в катедралния руски православен храм „Св. Троица“ в Париж, Франция. 

На мероприятието присъстваха десетки православни християни от различните общности във френската столица. Беседата води Марина Ризк,  православен детски психолог със сирийски произход. По време на беседата тя изтъкна нуждата от добрата връзка между майката и нейната рожба, както и за начините, по които детето показва своето желание от внимание от страна на родителите. Според Марина Ризк различните грижи от страна на родителите влияят по различен начин на възпитанието на детето и на неговото развитие. 

В беседата бе заключено, че начина, по който родителите възпитават децата си е от изключително значение за тяхното бъдещето развитие. Марина Ризк сподели и много свои лични примери, както свои така и от своята практика. Множество въпроси бяха зададени и от страна на присъстващите участници. На инициативата присъства и свещеник Иван Карагеоригев, свещеник на българската църковна община в Париж. Беседата е втора по ред от събеседвания за християнското семейство и възпитанието на детето. 

Следващата подобна беседа ще се състои на 24 март  от 15:30 ч. и ще се спре по-обстойно на границите при наказанията върху децата и конфликтите между децата, децата и родителите и въпроси, които не са били засегнати от предишните бедеси.

Текст и снимки: Георги Германов

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Епархийските избиратели в Сливен избраха двамата епископи, от които Св. Синод ще избере нов Сливенски митрополит

Знеполски епископ Арсений и Мелнишки епископ Герасим са избраните от епархийските избиратели на Сливенска епархия ...