Начало / Uncategorized / Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отбелязва юбилей

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отбелязва юбилей

На 13 февруари 2019 г., когато света Църква отбелязва паметта на св. Евлогий, архиепископ Александрийски, се навършват 50 години от рождението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

По този повод от 9:30 ч. в Митрополитския катедрален храм „Успение Богородично“ в град Варна се отслужи съборна св. Литургия. В нея участие взеха митрополити – членове на Светия Синод на Българската православна църква и гости от други поместни православни църкви.

Сайт Добротолюбие отправя искрени благопожелания за крепко здраве, успехи в начинанията и още дълги години вярна служба на светата Православна Църква. На многая лета, Владико!

Утре, 14 февруари (четвъртък) се изпълват 1150 г. от Успението на св. Кирил Славянобългарски. Тази бележита годишнина ще бъде отбелязана с отслужване на св. Литургия в Митрополитския катедрален храм „Успение Богородично“ – Варна, а от 10:30 ч. ще бъде отслужен тържествен благодарствен молебен по повод годишнината, оглавен от Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски Митрополит Неофит, в съслужение с митрополити – членове на Светия Синод на Българската православна църква и гости от други поместни православни църкви.

 

За Николина Александрова

Виж още

Със заупокойна литургия и с панихида беше почетена паметта на българския екзарх Йосиф

Тази година се навършват 183 години от рождението и 109 години от кончината на приснопаметния ...