Начало / Uncategorized / Започна основен ремонт на храм „Св. св. Кирил и Методий“ в град Сливница

Започна основен ремонт на храм „Св. св. Кирил и Методий“ в град Сливница

Започна основен ремонт на вътрешността на църква „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Сливница. Такъв основен ремонт не е извършван от около сто години, информира hram-slivnitsa.org.

Ще бъде премахнато изцяло старото и изгнило дюшеме и ще бъде заменено с гранитни плочи. Ще се изгради отоплителна и аспирационна инсталации. Обновява се отвътре купола и тавана на централния кораб. Поради това, че храмовата сграда е много стара, започнаха да излизат доста непредвидени и скъпи допълнителни разходи. Затова църковното настоятелство се обръща за помощ към всеки, който има желание да се запази и подобри благолепието на нашия старинен храм. Приемаме и приветстваме всякакъв вид помощ, изразена в доброволен личен труд/ за обща или майсторска работа/, помощ свързана със съвети или ползване на контакти с хора и отстъпки към фирми, помощ изразена в осигуряване на материали или предоставяне на инструменти /скелета, машини, транспорт и др/.

Разчитаме също и на финансова подкрепа, която за предпочитане е да бъде превеждана по набирателната църковна сметка в Уникредит Булбанк на църква „Св. св. Кирил и Методий“ – IBAN: BG12UNCR96605071146108 – ДАРЕНИЕ ЗА РЕМОНТ НА ХРАМА

За Ангел Карадаков

Виж още

Рилският манастир има забележки към пътя за Светата обител

Състоянието на пътя Рила-Рилски манастир е обсъдено на среща при игумена на Рилски манастир Адрианополския ...