Начало / Uncategorized / Патриарх Неофит се срещна с посланика на Швейцария

Патриарх Неофит се срещна с посланика на Швейцария

Днес Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с Н. Пр. Мюриел Берсе Коен, посланик на Швейцария у нас, съобщи Официалният сайт на Св. Синод.

Приемът се състоя в сградата на Софийска св. митрополия, а повод за нея бе желанието на посланик Коен да се представи пред Светейшия Български патриарх и да изрази задоволството си от добрите отношения между България и Швейцария. Според Мюриел Коен българите имат нужда от подкрепа, за да съхраняват и запазват националното си достойнство и родолюбие.

По време на срещата бяха повдигнати въпроси и за двустранното сътрудничество между България и Швейцария, както и за проекти, които двете страни извършват в подкрепа на малцинствата и хората в неравностойно положение.

На срещата участие взеха и ик. Николай Георгиев, началник на отдел „Връзки с обществеността“ при Св. Синод и ставр. ик. Ангел Ангелов. Приемът завърши с благопожелания за продължаване на добрите двустранни взаимоотношения между страните, като Негово Светейшество пожела на посланик Коен бъдещи успехи и заяви готовността си и за следващи подобни срещи.

За Ангел Карадаков

Виж още

В село Беден събират дарения за довършване на параклис

В девинското село Беден започна кампания за събиране на дарения за довършване на параклиса „Успение ...