Начало / Новини / 13 деца бяха кръстени в Православната вяра в Кения

13 деца бяха кръстени в Православната вяра в Кения

През последните няколко години в Африка масовите кръщения станаха нещо обичайно. Последната радостна новина идва от сиропиталището и училището „Св. Варнава“ в Нябини, Кения, където 13 деца бяха обединени с Христа в събота, 26 януари.

Видео, публикувано на страницата на сиропиталището във Фейсбук, показва о. Серафим Холанд от православната църква „Св. Николай“ (ROCOR) в Макини, Тексас, кръщавайки децата във варел. Отец Серафим и неговата съпруга Марина пристигнаха в Кения на 23 февруари, за да преподават, кръщават и общуват с децата от сиропиталището. Две масови кръщения в Конго в края на декември доведоха 117 души в православната църква. Сайтът OrthoChristian съобщи за 11 деца, които са били кръстени в „Св. Варнава“ през май 2017 г., и 35 в православната мисия на Св. Ирина в сиропиталището в Кения през февруари миналата година.

Православното сиропиталище и училище „Св. Варнава“ свързва способни хора с тези, които са били засегнати от бедността. Организацията помага на нуждаещите се деца от духовна, икономическа, социална и физическа бедност до нови хоризонти на надежда. Тяхната цел е да дадат възможност на тези нуждаещи се деца да станат отговорни и да изпълнят кенийските граждани в бъдеще с достоен живот. Предприятията на тази организация са нарастнали от скромното начало. Днес има над 300 деца, които са се възползвали от този благороден проект.

За Ангел Карадаков

Виж още

Над 41 000 лв. събраха бургаски ученици за построяването на църква в Драганово

Над 41 000 лв. събраха ученици от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ за изграждане на православен храм в с. ...