Начало / Новини / 13 деца бяха кръстени в Православната вяра в Кения

13 деца бяха кръстени в Православната вяра в Кения

През последните няколко години в Африка масовите кръщения станаха нещо обичайно. Последната радостна новина идва от сиропиталището и училището „Св. Варнава“ в Нябини, Кения, където 13 деца бяха обединени с Христа в събота, 26 януари.

Видео, публикувано на страницата на сиропиталището във Фейсбук, показва о. Серафим Холанд от православната църква „Св. Николай“ (ROCOR) в Макини, Тексас, кръщавайки децата във варел. Отец Серафим и неговата съпруга Марина пристигнаха в Кения на 23 февруари, за да преподават, кръщават и общуват с децата от сиропиталището. Две масови кръщения в Конго в края на декември доведоха 117 души в православната църква. Сайтът OrthoChristian съобщи за 11 деца, които са били кръстени в „Св. Варнава“ през май 2017 г., и 35 в православната мисия на Св. Ирина в сиропиталището в Кения през февруари миналата година.

Православното сиропиталище и училище „Св. Варнава“ свързва способни хора с тези, които са били засегнати от бедността. Организацията помага на нуждаещите се деца от духовна, икономическа, социална и физическа бедност до нови хоризонти на надежда. Тяхната цел е да дадат възможност на тези нуждаещи се деца да станат отговорни и да изпълнят кенийските граждани в бъдеще с достоен живот. Предприятията на тази организация са нарастнали от скромното начало. Днес има над 300 деца, които са се възползвали от този благороден проект.

За Ангел Карадаков

Виж още

Covid-епидемията спря спешен ремонт на дупнишкия храм „Св. Георги“

Ремонтът на централния храм „Св. Георги Победоносец“ в Дупница спря за две седмици, след като ...