Начало / Uncategorized / Неврокопска митрополия организира изложба в памет на Неврокопски митрополит Борис

Неврокопска митрополия организира изложба в памет на Неврокопски митрополит Борис

В неделя – 27 януари Неврокопска св. митрополия организира изложба посветена на Неврокопския митрополит Борис. 

Тя ще се състои от 11:30 ч. в сградата на св. митрополия в гр. Гоце Делчев. Следва прожекция на филма „Път към Голгота“, след което ще бъдат прочетени доклади, посветени на делото и личността на митр. Борис Неврокопски от доц. д-р Павел Павлов и гл. ас. д-р Венцислав Каравълчев от Богословския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Припомняме, че през 2016-та година Св. Синод на БПЦ-БП благослови започването на процедура по канонизация на Неврокопския митрополит Борис, убит от ръката на низвергнат свещеник на рождения си ден – 8 ноември 1948 г. Обявен е бил за враг №1 на БКП поради своето смело, самоотвержено и откровено отстояване на истината и изобличаване на мракобесния атеистичен режим. 

През 2018 г. се отбелязаха 130 г. от рождението и 70 г. от кончината на митрополит Борис, а Неврокопска св. митрополия по този повод организира научна конференция, изложба и заупокойни богослужения в памет на незабравимия митрополит Борис, положил неимоверни усилия да закрепи и усили духовния живот в пределите на Неврокопската епархия. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Неделя на Слепия

«Иди се умий в къпалнята Силоам, което значи: пратен.» (Йоан. 9:7) Едно забележително чудо с ...