Начало / Uncategorized / Църковната война

Църковната война

Църквата на земята е в разгара на битка

Войнстващата църква, която е Христовата църква тук на тази земя, е в разгара на битка. Нашият враг не е от плът и кръв, а от мрак и зло. Оцеляването на човечеството не зависи от броя на хората, които приемат или отхвърлят истинската вяра, а по-скоро от тези, които го правят, активират „ферментацията“, защото точно както дрождите действат като закваска за хляба, така и вярата в Христос може да промени света. И целия космос. Свети Серафим Саровски каза: „Спаси себе си и хиляди около теб ще се спасят”.

Като членове на Тялото Христово, ние, православните християни, трябва да бъдем изцяло ангажирани в тази война. Точно както освободителите на народите, потиснати от зли диктатори, ние трябва да въведем в този паднал свят надеждата, която идва само чрез Сина на Правдата, Иисус Христос. Освободителят на душите е Този, Който разпръсква тъмнината и злото, които ще ни разкъсат от нашия любящ Бог.

Това е утеха, знаейки, че Триумфиращата църква, съставена от светците в небесата, е обединена в тази битка с нас, а доброто в крайна сметка ще спечели тази битка. Възкресението на Христос от мъртвите победи смъртта, а тъмнината и злото в крайна сметка ще бъдат победени.

С любов в Христа

Игумен Трифон

За Николина Александрова

Виж още

Сборникът „Свети Климент Охридски – пръв епископ на българския език“ ще бъде представен в Богословския факултет на СУ

Сборникът „Свети Климент Охридски – пръв епископ на българския език“ ще бъде представен днес от ...