Начало / Uncategorized / Православните на Сейшелите отбелязаха Рождество Христово

Православните на Сейшелите отбелязаха Рождество Христово

Православната общност на Сейшелските острови отбеляза на 7 януари (по Юлиянския календар) Рождество Христово, като св. литургия бе отслужена в хотел Berjaya Beau Vallon Bay.

Св. Литургия бе взъглавена от отец Сергий Янесович, енорийски свещеник в Сейшелите от Александрийската патриаршия. По думите на отец Сергий денят на Рождество Христово е ден на любов, мир и че всеки трябва да има любов към другия и само духовния мир е способен да дари такава любов. „Бог ни обеща винаги да бъде с нас, когато и ние сме с Него. Всичко да бъде свързано с истинския Живот“. 

Богослужението бе отслужено в хотел, защото все още няма изграден православен храм на Сейшелите. Отец Сергий заявява в своето слово, че се надява в скоро време да започне изграждането на православен храм, както и че становяването на тяхната енория ще отбележи своите 10 години от основаването си тази година. Отецът припомни и че наскоро местни жители са били кръстени в Православната вяра. 

Св. Литургия се отслужва всеки неделен ден в дома на отец Сергий, която се преустройва в параклис за богослужения. 

Снимки: Сръбска патриаршия

За Ангел Карадаков

Виж още

Нужни са средства за възстановяване на старинните полилеи в катедралния храм във Видин

От катедралния храм „Свети Димитър Солунски“ във Видин обявиха дарителска кампания за реставрация на  старинните полилеи ...