Начало / Uncategorized / Христос е в нашите сърца

Христос е в нашите сърца

Като Живо Слово, Бог се роди в нашите сърца

Като Живо Слово, Бог стана един от нас, приемайки по всякакъв начин състоянието на нашата плът, но оставайки безгрешен. По този начин Бог ни е поканил да излезем от тъмнината, която е нашата паднала природа, и която води само до смърт, и да влезем в общение с Онзи, Който е Живот.

Отговаряйки на невероятната любов на Господ Иисус Христос към нас и влизайки в общение с Него, ние сме овластени да бъдем като Този, Който първо ни е възлюбил. Поканени сме да Му подражаваме и да станем като Него по такъв начин, че Неговата любов се въплъщава в нас и Неговата любов се простира до всички около нас. Така любовта Му свети в нас, тъй като ние се грижим за хората около нас, които страдат в плененото си его и в тъмнината. По този начин Неговата любов се простира чрез нас към онези, които са наши врагове.

Когато се молим с  думите „присъстващи на всички места и изпълвайки всички неща“, ни напомня, че нашият Бог никога не се е отделил от Своето творение. Той присъства и е активен в нашия живот чрез Святия Дух и именно чрез Неговата Любов сме готови да отговорим с любов на всички около нас. Всъщност ние ставаме едно, а Христос по средата.

С любов в Христа,

Игумен трифон

За Николина Александрова

Виж още

Неделя на Слепия

«Иди се умий в къпалнята Силоам, което значи: пратен.» (Йоан. 9:7) Едно забележително чудо с ...