Начало / Uncategorized / Митрополит Наум се срещна с ученици от Русе

Митрополит Наум се срещна с ученици от Русе

На 21 декември 2018 г., в навечерието на Христовото Рождество, ученици от първи „В” клас на ОУ „Иван Вазов”, с класен ръководител г-жа Росица Рачева, гостуваха на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум.

Децата разказаха на архиерея какво са научили за празника Рождество Христово и за народните традиции, съпътстващи Бъдни вечер. Поздравиха го с песни и кратък рецитал и отправиха благопожелания за здраве и благополучие. Малчуганите завършиха програмата си с поздрава „Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!”. Владиката благодари на малките си гости като им пожела здраве, успехи в учението и много игри. Всяко дете отнесе у дома си скромен дар от митрополит Наум и едно незабравимо вълнение от срещата си с него.

В същия ден ученици от Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – Русе, придружавани от директора на училището инж. Диана Иванова и учители гостуваха на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум, за да го поздравят с настъпващите Рождественски празници и да му поднесат символични дарове, ръчно изработени от тях. В непринудена обстановка децата поздравиха владиката, имаха възможност да побеседват с него по различни въпроси и получиха коледни подаръци с благословение да бъдат здрави и любознателни. Митрополит Наум благодари на възпитаниците на русенското училище за вниманието и благопожеланията и ги запозна накратко с историята на Русенската митрополия и значението на предстоящия светъл празник. Ефектен подарък, който особено впечатли Негово Високопреосвещенство бе ръчно изработения в часовете по практика от учениците и техните учители кожен органайзер, с елементи, символизиращи технологията на облеклото.

Източник: фейсбук страницата на Митрополит Наум

За Николина Александрова

Виж още

Неделя на Слепия

«Иди се умий в къпалнята Силоам, което значи: пратен.» (Йоан. 9:7) Едно забележително чудо с ...