Начало / Uncategorized / Архим. Василий освети обновеното Отделение по гастроентерология в „Пирогов“

Архим. Василий освети обновеното Отделение по гастроентерология в „Пирогов“

В „Пирогов“ беше открито обновеното Отделение по гастроентерология.

Негово Високопреподобие архимандрит Василий, протосингел на Софийска св. Митрополия извърши водосвета заедно с болничните свещеници отец Радослав Вутов, отец Живко Лозанов и отец Дамян.

На откиването присъства и изпълнителният директор на болницата проф. д-р Асен Балтов. Той поздрави завеждащия отделението д-р Камен Данов и новосформирания му екип.

В Отделението по „Гастроентерология” се извършва лечебно-диагностична и научно-преподавателска дейност в съответствие с най-високите стандарти в съвременната гастроентерология и хепатология.

В отделението работи професионален и мотивиран екип от лекари и медицински сестри.

В Отделението по Гастроентерология е извършен  основен ремонт, като е направено преустройство на болничния стационар, съставен от стаи с 3 легла и е създадена лаборатория по интервенционална гастроентерология.

Началникът на отделението д-р Камен Данов е специалист по гастроентерология. Извършва ехографски изследвания, горна и долна гастроинтестинална ендоскопия. Работил в УМБАЛ „Св. Иван Рилски” ЕАД, Клиника по терапия на вътрешните болести, дългогодишен редовен асистент по вътрешни болести в Катедрата по пропедевтика на вътрешните болести на база Отделение по гастроентерология в УМБАЛ „Александровска”.

Източник: https://sledvayme.net/

За Николина Александрова

Виж още

Неделя на Слепия

«Иди се умий в къпалнята Силоам, което значи: пратен.» (Йоан. 9:7) Едно забележително чудо с ...