Начало / Новини / Гръцкият архиепископ се обяви срещу извършената атака на гръцкия вестник „Катимерини“

Гръцкият архиепископ се обяви срещу извършената атака на гръцкия вестник „Катимерини“

Във връзка с бомбената експлозия и запалването на няколко автомобила пред редакцията на гръцкия всекидневник „Катимерини“ Гръцкият архиепископ е изпратил до медиите в южната ни съседка следното обръщение:

„Бомбардирането на телевизия „Скай“ и вестник „Катимерини“ е атака срещу самата република и свободата на печата и средствата за масова информация. Насилието предизвиква само отвращение. Изразявам дълбокото си съчувствие към администрацията и служителите на телевизията и вестника“, се казва в изявлението на предстоятеля  на Атинската архиепископия. 

Националните медии в Гърция бяха нападнати от неизвестни в понеделник през нощта, като пред редакцията на вестника била поставена раница с 10 килограма експлозиви. До редакцията е запален и автомобил, който е бил откраднат на 19 ноември и в момента е пренесен в полицейското следствие, където ще бъде изследван за следи от ДНК.
Мощният взрив причини големи щети на сградата, като повечето прозорци бяха изпочупени от ударната вълна. Пострадали няма тъй като експлозията се е случила рано сутринта (малко преди 2 часа). 

За Ангел Карадаков

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...