Начало / Uncategorized / В храм „Св. св. Кирил и Методий“ се откри социална кухня “ Не хаби – дари“

В храм „Св. св. Кирил и Методий“ се откри социална кухня “ Не хаби – дари“

Столичният храм „Св. св. Кирил и Методий“ откри нова Социална кухня- „Не хаби – дари“. Тя се организира под патронажа на Омбудсмана на Република България – г-жа Мая Манолова, подкрепена от БЧК и със съдействието на църковното настоятелство при храм „Св. Св. Кирил и Методий“.

Официалното откриване беше на 17 декември.

Негово Светейшество  патриарх Неофит лично благослови каузата.

На събитието присъстваха представители на министерство на земеделието и храните, БЧК, представители на големи вериги хипермаркети, като и от Асоциацията на месопреработвателите в България и др.

Инициативата ще се реализира във вече изграденото пространство в двора на храма и е насочена към социално слаби хора, изпаднали в нужда или временно затруднение, така че в най-студените зимни дни да получат топъл обяд. Кампанията започва от 17 декември и ще продължи до края на месец април 2019г. като ще се раздава топла храна всеки делничен ден от 12,00 часа до 14,00 часа.

 

За благородната кауза се набират доброволци, които да помагат в раздаването на храната. За целта е необходимо те да се обръщат към г-н Петър Вълчовски, който е кооринатор на доброволците от страна на храм „Св. св. Кирил и Методий“.

 

За Николина Александрова

Виж още

Спасяващата сила на вярата

Веднъж Христос влизал в гр. Йерихон. Един слепец, който просел пред градските порти, чул шума ...