Начало / Uncategorized / Ние, специалните!

Ние, специалните!

Ние, специалните, винаги сме в храма. Посещаваме редовно богoслуженията.

Пишем си имената за акатисти и молебени и участваме във всички инициативи. Идваме по-рано и чинно и мирно си заставаме на мястото. Молим се съсредоточено и внимателно. Каквото ни кажат изпълняваме. Винаги сме чисто и прилежно облечени и държим особено много на това. Винаги си купуваме определен брой свещи и ги палим преди светата литургия на точно определеното място. Движим се тихо и внимателно, като наблюдаваме всички и всичко. Поздравяваме възпитано и се усмихваме на всеки. Гледаме да имаме винаги сериозно и вглъбено излъчване. Заставаме отпред или там, където са светлините и се молим дълбоко отдадени. Нека да ни виждат и другите, за да не си мислят някои неща…

Ние, специалните, не сме като тези, които закъсняват и смущават другите. Има разни други, които идват и не внимават и разговарят. Те са явно невъзпитани и некултурни, но ние навреме ги поправяме. Когато в храма влезе някой досадник или нетактичен битник го избутваме навън, защото пречи. Не се разсейваме и не вдигаме никакъв шум. Не сме като тези, които са извън храма и немарят за всяко мероприятие.

Ние, специалните, знаем че Бог ще ни спаси. Защото сме старателни, подредени и внимателни. Редовно се изповядваме и причастяваме и правим точно това, което ни кажат. Даваме милостиня старателно, като внимаваме да не препуснем това. Държим да си останем точно такива, защото знаем и сме сигурни, че сме на правилния път. Другите да му мислят.

Ние, специалните, не сме като другите, които не вършат тези неща и няма да се спасят. Те ще горят в ада и още от сега вече са получили своята награда. Ще бъдат отхвърлени от Съда Божи, който е справедлив и ще въздаде всекиму според делата му. Господ всичко вижда и записва. Затова внимаваме много и гледаме да не съгрешим с нещо. Той не обича неморалните и неизпълнителните.

Ние, специалните, всяка сутрин и вечер си казваме молитвените правила и като свършим сме спокойни , че сме угодили на Бога. Той ни обича и ние го знаем. Другите, които не вършат тези неща, не знаем на какво се надяват. Те въобще не ни интересуват и каквото и да кажат за нас, това не ни засяга, защото са нещастници и са извън Божия дом. Те само могат да ни попречат и отклонят от спасителния път. Ние сме зрящи и духовно прогледнали, а те са слепци и мъртъвци.

 Ние, специалните, сме намерили изцеряващата рецепта. Колко ни е хубаво, че сме такива. Добре ни е така в това състояние и не искаме нищо да се променя. Всичко при нас е изрядно и ние сме примерни миряни. Ще живеем колкото Бог ни и дал. После като ни вземат душите сме сигурни, че ще бъдем в Царството Божие! Бог ни го е обещал!

Автор: протойерей Ясен Шинев

За Николина Александрова

Виж още

Бог и смъртта – беседа на отец Тома Хопко

Може ли да убиеш зародиш, вече оформен в майчината утроба, защото решаваш, че той не ...