Начало / Uncategorized / Асамблеята на каноничните епископи в САЩ издаде изследване на географията на Православието в Америка

Асамблеята на каноничните епископи в САЩ издаде изследване на географията на Православието в Америка

„Бързи въпроси и бързи отговори за географията на Православието в Америка“, втори доклад от сборник с изследвания на църковния живот в САЩ, бе издаден от Асамблеята на каноничните православни епископи в Съединените американски щати. 

Докладът предлага интересни факти за географското разпределение на православните християнски енории и църкови в Америка и отговаря на различни въпроси, включително има ли нещо уникално за географското разпределение на Православието в Америка в сравнение с други християнски групи?

Колко равномерно са разпространени в Съединените щати енориите и членовете на православните християнски църкви? Има ли „географски джобове“, където живеят много членове на православната църква?
Колко лесно (или трудно) е да се намери православна енория, която е географски близо до мястото, където живея? Дали юрисдикцията на православната църква в момента разширява географското си присъствие в САЩ? Това означава ли, че се създават енории на нови места и става ли Православието по-широко разпространени в географски план? Дали американските православни юрисдикции растат с повече членове?

Изследването е илюстрирано с 12 географски карти в цвят. Неговият автор е Алексей Криндач. Бъдещите доклади от този тип, които ще бъдат периодично издавани ще се занимават с такива теми, като нагласите на американците по отношение на Православието и ревността им за богослужение, както и въпроси, които занимават повече американски студенти по богословие и семинаристи. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Проф. Димитър Попмаринов: Патриархът ще поведе българската църква и хората

„Той е сериозен, зрял човек, с опит“, каза преподавателят в интервю за Nova news.  Патриарх ...