Начало / Новини / „Добротолюбие“ взе участие в международната конференция по повод 140-та годишнина на Националната библиотека

„Добротолюбие“ взе участие в международната конференция по повод 140-та годишнина на Националната библиотека

По покана на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, която днес отбелязва своята 140-та годишнина, сайтът „Добротолюбие“ се включи в тържествата по повод годишнината. Сайтът ни взе участие в международната конференция, която и в момента се провежда в Националната библиотека.

Зам. главният редактор на „Добротолюбие“ Николина Александрова говори върху темата: Дарения в подкрепа на Православната църква – духовни и исторически примери. Добри Добрев – най-големия дарител в новата ни история. Дарителски инициативи на Православната църква по света и ролята на новата медия.

В своя доклад Николина Александрова запозна аудиторията с различните видове дарения, които се извършват в Православната ни църква, както и за традицията на дарителството през вековете, та чак до наши дни. Различните инициативи на медията ни, както и с публикации обхващащи Православната църква в целия свят бяха представени в доклада. Заедно с него на аудиторията бе прожектирана и презентация със снимки от благотворителни инициативи у нас и по света. 

В конференцията по повод годишнината се включиха множество институции, сред които посолства, университети, учебни заведения, общественици и медии. „Добротолюбие“ бе единствената православна медия, кота взе участие в тържествата. 

По-рано днес гост на празника на Библиотеката бе Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, който прочете поздравителен адрес към г-жа Красимира Александрова, директор на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ и нейните сътрудници и гости от името на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

Международната конференция ще подължи и в утрешния ден. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Св. Синод излъчи тримата кандидати за патриаршеския престол

На 20 юни 2024 г., в Синодната палата започна процедурата по избор на тримата кандидати ...