Начало / Новини / Видинска св. митрополия организира благотворителен коледен концерт за възрастни хора

Видинска св. митрополия организира благотворителен коледен концерт за възрастни хора

С благословението на Негово Високопреосвещнество Видинския митрополит Даниил Видинска св. митрополия организира благотворителен коледен концерт съвместно с фондация „Подкрепа за реализация“ – Видин, ОУ „Любен Каравелов“ и СОУ „Св. Св.Кирил и Методий“, информира Официалният сайт на Св. Синод.

Концертът е в подкрепа на Дома стари хора „Св. Василий Велики“ в гр. Кула. В мероприятието ще участват Детска творческа група „Искрици“, Група по религия от ОУ „Любен Каравелов“ и Вокална група „Дунавска дъга“ към СОУ „Св. Св.Кирил и Методий“.

Благотворителният концерт ще се проведе на 11 декември от 17 часа в митрополитския храм „Св. Николай Мирликийски “ в гр. Видин.

За контакт:

Емилия – 0898 844 855

Ирина – 0895 426 595

***

Домът за стари хора „Св. Василий Велики“ се намира се в най-сверната част на гр. Кула. Максималния капацитет е до 50 души, като е почти запълнен. Голяма част от възрастните хора са на легло или обездвижени.

До преди пет години домът е получавал финансови помощи и помощи под формата на дрехи различни организации, включително и от Видинската Митрополия.

За Ангел Карадаков

Виж още

Нова книга с богословски изследвания по Християнска етика на проф. д-р Иван Панчовски излезе от печат

Нова книга с богословски изследвания по Християнска етика на проф. д-р Иван Панчовски излезе от ...