Начало / Новини / Видинска св. митрополия организира благотворителен коледен концерт за възрастни хора

Видинска св. митрополия организира благотворителен коледен концерт за възрастни хора

С благословението на Негово Високопреосвещнество Видинския митрополит Даниил Видинска св. митрополия организира благотворителен коледен концерт съвместно с фондация „Подкрепа за реализация“ – Видин, ОУ „Любен Каравелов“ и СОУ „Св. Св.Кирил и Методий“, информира Официалният сайт на Св. Синод.

Концертът е в подкрепа на Дома стари хора „Св. Василий Велики“ в гр. Кула. В мероприятието ще участват Детска творческа група „Искрици“, Група по религия от ОУ „Любен Каравелов“ и Вокална група „Дунавска дъга“ към СОУ „Св. Св.Кирил и Методий“.

Благотворителният концерт ще се проведе на 11 декември от 17 часа в митрополитския храм „Св. Николай Мирликийски “ в гр. Видин.

За контакт:

Емилия – 0898 844 855

Ирина – 0895 426 595

***

Домът за стари хора „Св. Василий Велики“ се намира се в най-сверната част на гр. Кула. Максималния капацитет е до 50 души, като е почти запълнен. Голяма част от възрастните хора са на легло или обездвижени.

До преди пет години домът е получавал финансови помощи и помощи под формата на дрехи различни организации, включително и от Видинската Митрополия.

За Ангел Карадаков

Виж още

Синодът на гръцката църква се обяви срещу дейности на Свидетели на Йехова

Светият Синод на Гръцката православна църква издаде комюнике относно предстоящата годишна среща на „Свидетели на ...