Начало / Uncategorized / За пръв път зазвъня камбана в с. Ясен

За пръв път зазвъня камбана в с. Ясен

На 6 декември, Никулден, в с. Ясен, община Ново село, беше двоен празник – освен че жителите на разположеното на брега на река Дунав китно селце особено тачат свети Николай, закрилника на рибарите, на този ден за пръв път населеното място беше огласено от камбанен звън от новоизградената камбанария към параклиса „Успение Богородично“.

Освещаването на новата придобивка събра десетки жители на населеното място. Празникът уважи и кметът на община Ново село Георги Стоенелов, който беше донесъл и подарък за храма. Отец Ваньо отслужи света Литургия и извърши водосвет. Беше раздаден и курбан за здраве.

През 2016 година, благодарение на даренията и труда на жители на населеното място, беше съграден параклисът, в последствие със средства от бюджета на Община Ново село беше изграден навес до храма, а тази година, с финансиране от Дирекция по вероизповеданията, се направи и камбанарията.

Източник: Вестник „НИЕ“

За Николина Александрова

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...