Начало / Новини / Митрополит Даниил: Нека изпълняваме Словото Божие, за да станем причастници на Божията благодат

Митрополит Даниил: Нека изпълняваме Словото Божие, за да станем причастници на Божията благодат

„Да слушаме и внимаваме над Божието Слово и да го оделотворяваме в нашия живот, за да можем и ние да станем причастници, за да можем и ние да вкусим от тази Божия благодат, която Господ дарява на онези, които Го търсят, постоянстват и имат искрената вяра и усърдие към него“, каза в словото си за празника Никулден Видинският митрополит Даниил.

Той възглави празничната св. литургия в едноименния храм в старопрестолния град Видин, а след това бе извършено литийно шествие до р. Дунав, където бе отслужен молебен. Митрополит Даниил се помоли и за всички загинали в изпълнение на служебния си дълг, а и не само, мореплаватели, моряци и рибари. По традиция бе спусната и икона на св. Николай във водите на Дунав, за да получат те благословението на Мирликийският чудотворец.

„Нека по молитвите на св. Николай да отстояваме добродетелите, с които живя той. Действително да живеем с благодарността, да живеем в единството на светата Православна вяра и така подкрепени и окуражени да продължим по пътя към Царството Небесно“, каза още митрополит Даниил.

За Ангел Карадаков

Виж още

Първа копка за строителство на нов храм в с. Лебница

Първа копка за изграждането на нов храм в с. Лебница, Санданска духовна околия, бе направена ...