Начало / Uncategorized / Деца от третите класове в 122-ро училище в София се запознаха със зимните християнски празници

Деца от третите класове в 122-ро училище в София се запознаха със зимните християнски празници

С целия богослужебен цикъл от празника Въведение Богородично до празника Богоявление бяха запознати учениците от третите класове на столичното 122-ро училище „Николай Лилиев“. 

Беседата бе проведена в зала на училището от протойерей Божидар Маринов, енорийски свещеник при храма „Въздвижение на св. Кръст“ в столичния квартал Лозенец. Той разказа на децата подробно историята на празниците, които честваме през зимния сезон, като отдели и специално внимание на днешния празник, посветен на св. Николай Мирликийски Чудотворец. 

Малчуганите впечатлиха дори и своите учители със своите задълбочени познания и зададените от тях въпроси. Мнозина от тях споделиха своите знания за празника Рождество Христово и Бъдни вечер. Протойерей Божидар Маринов пожела весело посрещане на светлия християнски празник, като покани малките си слушатели да посетят и намиращите се в близост храмове „Преображение Господне“ и „Въздвижение на св. Кръст“. 

Провеждането на беседите се превърна в традиция и е с любезното разрешение на г-жа Ивета Германова, директор на училището. Предстои подобна беседа и преди Пасха.

За Ангел Карадаков

Виж още

Завърши реставрацията на иконостаса на българския храм в Будапеща

Реставрацията и консервацията на иконостаса в българския храм на БПЦО „Св. СВ. Кирил и Методий“ ...