Начало / Uncategorized / С представяне на книгите за св. Ефрем Нови Асеновград откри зимните си празници

С представяне на книгите за св. Ефрем Нови Асеновград откри зимните си празници

В присъствието на десетки асеновградчани в Градската библиотека бяха представени новите книги за живота и мъченичеството на свети Ефрем Нови. Събитието бе и първото, което откри Зимните културни празници на Асеновград, който е и роден град на автора на книгите за свети Ефрем Нови Чудотворец.

Кметът на града бе и един от гостите на премиерата, като изтъкна, че:

„Господин Ангел Бончев е асеновградчанинът, в когото най-категорично виждаме, че не е забравил своите корени и едно от първите места, където се представят неговите филми и книги винаги е тук. Асеновград се гордее с него!“

Чрез разказа на автора на четивата – журналистът Ангел Бончев, събралите се се докоснаха и до разтърсващите чудеса на православния светец, познат като светецът светкавица, заради бързината на отговора на молитвите на хората. Със сълзи на очи бе проследена прожекцията на едно от чудесата, което разказва за историята на Ревека Клисиархи, на която през 1988-а година й казват, че детето, което носи е починало, но чрез чудо то оживява.

За историята си жената и детето й разказват в новия филм на Ангел Бончев „Светецът светкавица“, който ще излезе скоро. Същото това чудо е част и от книгата за свети Ефрем „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“, за която Добротолюбие е писало. Може да поръчате книгата „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ на телефон 0898 802 638 , както и на сайта на автора  www.angelbonchev.com.

За Ангел Карадаков

Виж още

Историята на катедралата в Овиедо, Испания е на повече от 1200 години

През тази седмица в рубриката ни за раннохристиянски храмове и манастири в Западна Европа отиваме ...