Начало / Uncategorized / Днес е премиерата на детската книга „Светецът светкавица“

Днес е премиерата на детската книга „Светецът светкавица“

С благословението на Българския патриарх и Софийски митрополит +НЕОФИТ днес от 18.30 часа в сградата на Софийската света митрополия (ул.“Калоян“ 7, ет.2) ще бъде представена премиерно детската книга за свети Ефрем Нови „Светецът светкавица.“ Автор на „Светецът светкавица“ е жутналистът Ангел Бончев.

В книгата се засяга въпросът за пътищата в живота и кой от тях да изберем. С историята на непослушния Николай и перипетиите, в които се впуска той започва книгата, но запознанството му със свети Ефрем Нови и помощта, която му оказва чудотворецът от Неа Макри преобръщат сърцето на подрастващия младеж. „Светецът светкавица“ е в жанр художествена документалистика, а илюстрациите нямат аналог на никоя друга православна детска книга през последните години у нас. Оформлението е поверено на художника и богослов Мариан Костадинов, който е работил почти половин година по книгата.

„Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“  е четивото за възрастни, което съдържа житието, чудесата, акатист, молебен канон, тропари и молитви към светеца. Свидетелствата за повечето извършени от свещеномъченика  чудеса, говорят за мигновения отговор на молитвите, затова е наречен светец – светкавица.

Може да поръчате книгата „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ и „Светецът светкавица“ на телефон 0898802638 , както и на сайта на автора  www.angelbonchev.com.

Илюстрации от книгата:

За Ангел Карадаков

Виж още

Молебен за здравето на Българския патриарх Неофит по повод единадесетата година от неговия избор и интронизация

Архиереите от Св. Синод на БПЦ-БП отслужиха днес в синодния параклис „Св. Цар Борис-Михаил“ молебен ...