Начало / Uncategorized / Днес е премиерата на детската книга „Светецът светкавица“

Днес е премиерата на детската книга „Светецът светкавица“

С благословението на Българския патриарх и Софийски митрополит +НЕОФИТ днес от 18.30 часа в сградата на Софийската света митрополия (ул.“Калоян“ 7, ет.2) ще бъде представена премиерно детската книга за свети Ефрем Нови „Светецът светкавица.“ Автор на „Светецът светкавица“ е жутналистът Ангел Бончев.

В книгата се засяга въпросът за пътищата в живота и кой от тях да изберем. С историята на непослушния Николай и перипетиите, в които се впуска той започва книгата, но запознанството му със свети Ефрем Нови и помощта, която му оказва чудотворецът от Неа Макри преобръщат сърцето на подрастващия младеж. „Светецът светкавица“ е в жанр художествена документалистика, а илюстрациите нямат аналог на никоя друга православна детска книга през последните години у нас. Оформлението е поверено на художника и богослов Мариан Костадинов, който е работил почти половин година по книгата.

„Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“  е четивото за възрастни, което съдържа житието, чудесата, акатист, молебен канон, тропари и молитви към светеца. Свидетелствата за повечето извършени от свещеномъченика  чудеса, говорят за мигновения отговор на молитвите, затова е наречен светец – светкавица.

Може да поръчате книгата „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ и „Светецът светкавица“ на телефон 0898802638 , както и на сайта на автора  www.angelbonchev.com.

Илюстрации от книгата:

За Ангел Карадаков

Виж още

Черногорският митрополит Амфилохий заяви, че президентът на Черна гора се опитва да влияе на църквата

Президентът на Черна гора Мило Джуканович изисква от Църквата да не се намесва в политиката, ...