Начало / Новини / Митрополитът на Кифися Кирил подкрепи издаването на двете книги в памет на св. Ефрем Нови

Митрополитът на Кифися Кирил подкрепи издаването на двете книги в памет на св. Ефрем Нови

Митрополитът на Кифися Кирил, в чиято епархия се покоят чудотворните мощи на св. Ефрем Нови, отправи своите благопожелания за издаването на двете книги в чест на чудотвореца, които журналистът Ангел Бончев ще представи на 30 ноември в сградата на Софийска митрополия.

Книгите имат и благословението на манастира, където се покоят мощите на светеца. Това стана ясно след гостуване на автора на двете издания в предаването на ТВ Европа „Европа сутрин“. Митрополит Кирил отправи поздравителен адрес към Негово Светейшество патриарх Неофит. „Желаем здраве на многоуважавания първойерарх на Българската православна църква. След като г-н Бончев направи популярен св. Лука Кримски в България, ние чухме в Гърция за това. Сега и у вас ще имате един молитвеник пред Бога, за който се знае, че е известен с бързите си чудеса“, казва в поздравителния си адрес митрополит Кирил. 

Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“  е най-новата книга, която съдържа житието, чудесата, акатист, молебен канон, тропари и молитви към светеца. Дарът на чудотворството, даден му от Бога, е удивителен.  Народът на Гърция го е нарекъл светец-светкавица, защото светкавично отговаря на просбите на призоваващите го. Свидетелствата за повечето извършени от свещеномъченика  чудеса, говорят за мигновения отговор на молитвите.

„Светецът светкавица“ е детската книга за свети Ефрем Нови чудотворец. Четивото представя по увлекателен начин през очите на едно дете, връстник на онези, които ще се докоснат до живота на свети Ефрем, неговият свят живот, който да им послужи като пример за това кой път да изберем в живота си. Книгата „Светецът светкавица“ е насочена към деца между 7 и 14 години. Илюстрациите нямат аналог на никоя друга православна детска книга през последните години у нас, те са в неовизантийски стил. Оформлението е поверено на художника и богослов Мариан Костадинов. 

Книгата „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ е първата, в която хората, разказващи за чудотворните им изцеления, които приписват на свети Ефрем Нови застават с лицата си и можем да ги видим в главата „Чудеса“.  Може да поръчате книгата „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ на телефон 0898802638 , както и на сайта на автора  www.angelbonchev.com.

Медиини партньори на изданията са Телевизия Европа и сайтът „Добротолюбие“.

За Ангел Карадаков

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...