Начало / Новини / 61-годишен мъж изчезна безследно на Св. Гора, Атон

61-годишен мъж изчезна безследно на Св. Гора, Атон

Мъж на 61 години е изчезнал безследно на Св. Гора, Атон. Човекът е оставил бележка, която в момента се разследва от отговорните служби в монашеската република, с цел узнаването на знаци, които да разкрият местонахождението на изчезналия.

Мъжът е живял със сестра си, а близки го описват като дружелюбен и учтив човек. Според негови приятели човекът бил пристрастен към хазарта. Единствено Св. Гора му помагала да се избави от страстта си, като през годините той бил ревностен посетител на монашеската република. Човекът оставал редовно по няколко дни на Атон, а след това се прибирал обратно в дома си. 

Преди отново да посети Св. Гора и да затули дирите си, се знае, че мъжът чувствал голямо напрежение от страна на близките си, които го притискали по различни начини да се откаже от страстта си. Знае се, че е пристигнал на Св. Гора на 6-ти ноември т.г., за да извърши редовното си посещение по манастирите. Монаси споделят, че са общували с него след пристигането му на 6 ноември. 

Точната причина за изчезването на мъжа и неговото местонахождение още се разследват, но се знае, че е изчезнал на 8 ноември. Монаси се опитали да го открият, но намерили единствено някои негови лични вещи. Негови дрехи, а също така и визата му, с която е пристигнал на Св. Гора. Вещите на човека са намерени на камъни в близост до манастира Ксенофонт. На бележката, която е оставена от мъжа, намерена от монасите пише: „Отдавам живота си на Света Богородица“.

Приятели на човека отбелязват, че преди да изчезне на Св. Гора започнал често да посещава храма и богослуженията, което било необичайно за него, извън посещенията му в монашеската република. 

Превод: Георги Германов

За Ангел Карадаков

Виж още

Сръбският патриарх отслужи литургия без присъствие на миряни в Белград

Негово Светейшество Патриарх Сръбски Ириней отслужи Божествена литургия в метоха „Пресвета Богородица“ в Белград по ...