Начало / чудеса / Чудо с икона на св. Ефрем Нови в Молдова

Чудо с икона на св. Ефрем Нови в Молдова

Икона, поставена на проскинитарий на свети Ефрем Нови Чудотворец в Молдова мироточи вече цяла седмица. Чудото е заснето от свещеникът на храма, който не се упоменава в кой град на страната е. Преподобномъченикът е добре познат в Молдова отдавна. Мирото от иконата се събира в стъклени съдове.

В България започна популяризиране живота и мъченичеството на свети Ефрем с книгата за живота му „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“. Журналистът Ангел Бончев е автор на книгата, той е получил благословение от манастира „Благовещение на Пресвета Богородица“ в град Неа Макри, Гърция, където е живял и пострадал мъченически Ефрем Нови Чудотворец през 15 век. Книгата съдържа житие, акатист, чудеса, молебен канон и множество молитви. Изданието съдържа множество цветни фотографии и икони на свети Ефрем. Паметта на чудотворецът от Неа Макри се чества на 5 май, а на 3 януари се чества намиране на мощите му от старицата Макария, първата игуменка на манастира „Благовещение на пресвета Богородица“.

Добротолюбие като медиен партньор на изданието „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ ще публикува регулярно новини за великия Божий угодник Ефрем Неамакрийски.

Може да поръчате книгата „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ на телефон 0898802638 , както на angel_bonchev@tvevropa.com.

Тук може да гледате видео на мироточивата икона на св. Ефрем Нови в Молдова: 

За Ангел Карадаков

Виж още

Св. Ефрем Нови дари живот на един умиращ, той пък му построи църква

Разтърсващото си чудо от преди 15 години, отдавано на свети Ефрем Нови, разкри Михалис Василакис ...