Начало / чудеса / Чудо с икона на св. Ефрем Нови в Молдова

Чудо с икона на св. Ефрем Нови в Молдова

Икона, поставена на проскинитарий на свети Ефрем Нови Чудотворец в Молдова мироточи вече цяла седмица. Чудото е заснето от свещеникът на храма, който не се упоменава в кой град на страната е. Преподобномъченикът е добре познат в Молдова отдавна. Мирото от иконата се събира в стъклени съдове.

В България започна популяризиране живота и мъченичеството на свети Ефрем с книгата за живота му „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“. Журналистът Ангел Бончев е автор на книгата, той е получил благословение от манастира „Благовещение на Пресвета Богородица“ в град Неа Макри, Гърция, където е живял и пострадал мъченически Ефрем Нови Чудотворец през 15 век. Книгата съдържа житие, акатист, чудеса, молебен канон и множество молитви. Изданието съдържа множество цветни фотографии и икони на свети Ефрем. Паметта на чудотворецът от Неа Макри се чества на 5 май, а на 3 януари се чества намиране на мощите му от старицата Макария, първата игуменка на манастира „Благовещение на пресвета Богородица“.

Добротолюбие като медиен партньор на изданието „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ ще публикува регулярно новини за великия Божий угодник Ефрем Неамакрийски.

Може да поръчате книгата „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ на телефон 0898802638 , както на angel_bonchev@tvevropa.com.

Тук може да гледате видео на мироточивата икона на св. Ефрем Нови в Молдова: 

За Ангел Карадаков

Виж още

Св. Нектарий Егински-светецът, който лекува всички болести

Св.Нектарий Егински е един от най-знаменитите гръцки свтеци на новото време, към когото се обръщат ...