Начало / Нови книги на пазара / Житието на св. Ефрем Нови Чудотворец вече и на български

Житието на св. Ефрем Нови Чудотворец вече и на български

„Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“  е най-новата книга, която съдържа живота, чудесата, акатист, молебен канон и молитви към светеца и вече е разпространена в някои от храмовете в страната. Четивото излиза на българския пазар с благословението на манастира „Благовещение на Пресвета Богородица“ в град Неа Макри, Гърция, където е живял и пострадал мъченически Ефрем Нови през 15 век. Неин автор е журналистът  Ангел Бончев.

Това е книга за силната вяра на един монах, който чрез ангелския си живот и мъченичество е достигнал до святост, а и не само! Дарът на чудотворството, даден му от Бога, е удивителен.  Народът на Гърция го е нарекъл светец-светкавица, защото светкавично отговаря на просбите на призоваващите го. Свидетелствата за повечето извършени от свещеномъченика  чудеса, говорят за мигновения отговор на молитвите. Над 20 тома са събраните чудеса в манастира „Благовещение“ в  Неа Макри, съобщи авторът на книгата за „Добротолюбие“.

Сайтът е медиен партньор  и ще популяризира живота, мъченическия подвиг и чудесата на св. Вмчк и чудотворец Ефрем Нови.

Свети Ефрем е роден в Трикала през 1384 г. 14-годишен бяга от Трикала, за да не го направят мюсюлманин турските орди и се озовава пред портите на манастира „Благовещение“ в днешния град Неа Макри. 27 години живее в името Господне. Въпреки всичко е заловен от турците и измъчван от тях 8 месеца и половина, и умира обесен на дърво с главата надолу със забита в корема факла. Мощите му са открити от монахиня Макария след 524 години забвение през 1950-та. Паметта му се почита на 5 май.

Книгата „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ е първата, в която хората, разказващи за чудотворните им изцеления, които приписват на свети Ефрем Нови застават с лицата си и можем да ги видим в главата „Чудеса“.  През следващите дни „Добротолюбие“ ще публикува някои от чудесата, които намират място в книгата „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ .

Може да поръчате книгата „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ на телефон 0898802638 , както и на сайта на автора  www.angelbonchev.com.

За Ангел Карадаков

Виж още

Отбелязваме паметта на св. Петка Търновска

На 14 октомври Православната църква отбелязва паметта на Св. преподобна Параскева Епиватска, наричана от нашия ...