Начало / Uncategorized / За иконата, която събира семейства

За иконата, която събира семейства

Пресвета Богородица Остробрамска – за щастие на съпружеската двойка и защита от вмешателство в семейните отношения.

Чудотворната икона на Божията Майка в параклиса Острая Брама е едно от най-известните произведения в Литва. Иконата се нарича още Мадоната на Ворот Зари или Вилнюската Мадона. Изографисана е специално за този параклис през 17 век. Иконата почитали и католици, и православни. Нейни копия има в много страни.

Молитва

О, Пресвета Владичице моя Богородице, Небесна Царице! Спаси и  помилуй твоят грешен раб, от клевети, от всякакви беди, и напасти и внезапна смърт.

Помилуй ме в дневните, сутрешните и вечерните часове, и през всяко време ме съхрани: пази ме прав, седнал, и по всякакви пътища ходещ, и в нощните часове, когато спя ме съхрани.

Защити ме, Владичице Богородице, от всички мои видими и невидими врагове, и от всяко зло обстоятелство. По всяко време и на всяко място бъди Ти, Майчице Преблага, стена неразрушима и силна опора.

О, Пресвета Владичице Дево Богородице! Приеми недостойната ми молитва и ме съхрани от внезапна смърт, и ми дарувай покаяние в края на живота.

Пресвета Богородице, спаси ни!

Бъди винаги моя защитница, Пречиста. Избави ме от бесове в смъртния ми час, и в смъртта ме упокой.

Към Твоята милост прибягваме Богородице Дево: не пренебрегвай нашите молби, когато скърбим, но избави ни от бедите, Най-Чистата и Благословената.

Пресвета Богородице, спаси ни!

Източник: http://svetlinaiikoni.blogspot.com/

По статията работи: Николина Александрова

За Николина Александрова

Виж още

Честваме празника на светите Константин и Елена

На 21 май Българската православна църква отбелязва паметта на св. император Константин и майка му ...