Начало / Uncategorized / Осветиха първата православна катедрала в Невада

Осветиха първата православна катедрала в Невада

В продължение на години църковната общност на църквата „Архангел Михаил“ в Лас Вегас, Невада, мечтаела за сграда.

Сега мечтата им стана реалност, Негово Високопреосвещенство Митрополит Йосиф пристигна на 3 ноември 2018 г. за освещаването на катедралата „Св. Михаил“, първата православна катедрала в Невада.

За освещаването дойдоха и епископ Илия от Албанската православна диаспора в Америка и епископ Томас от Антиохийската епархия в Оукланд, Чарлстън и Средния Атлантически океан.

Отец Йоан от Антиохийската църква се обърна към вярващите с думите: “много ангели – на небето и на земята – са били поставени за закрилници чрез Божието провидение. Такъв ангел е и благодетел, който дари пет акра земя за новия комплекс“.

Негово Високопреосвещенство Митрополит Йосиф донесе мощите на св. Рафаел Бруклински, чието семейство произхожда от Дамаск. Те са поставени в олтара и са запечатани с восък, така че Свети Рафаил винаги ще защитава тази общност, точно както Архангел Михаил прави от 1965 г., за общността. Негово Високопреосвещенство напомни на духовниците, верните, че освещаването на храм е рядък повод и потвърждение, че Бог работи в Своята Църква и извършва чудеса.

За Николина Александрова

Виж още

Ловчанска митрополия издаде нова книга – „Благодатни дарове и благодатни хора“

С благословението на Ловчанския митрополит Гавриил на българския книжен пазар излезе новата книга на Ловчанска ...