Начало / Новини / Кипърският архиепископ Хризостом се завърна към ежедневните си задължения след операцията, която претърпя

Кипърският архиепископ Хризостом се завърна към ежедневните си задължения след операцията, която претърпя

Негово Блаженство Кипърският архиепископ Хризостом се завърна към ежедневните си задължения вчера сутринта, след като бе на двуседмично лечение в Лондон. Там той претърпя операция, на която бяха отсранени два тумора от черния му дроб, съобщава официалният сайт на Кипърската църква, цитиран от orthochristian.com.

Архиепископ Хризостом претърпя операция на 16 октомври, след което лекарите му съобщиха, че са доволни от резултата от операцията и че той бързо се възстановява. Самият архиепископ обяви публично, че страда от рак. Паството на архиепископа изрази своята благодарност към Бога за успешната операция, както и за гладкото функциониране на архиепископията в отстътвие на нейния предстоятел. 

Предстоятелят на Кипърската църква обяви пред журналисти, че се завръща към ежедневните си задължения, като същевременно с това ще избягва по-напрегнатите акпекти от ежедневното си служение за следващите 6 седмици, като през това време черният му дроб ще може да се възстанови напълно след операцията. Той добави още и че ще бъдат направени незначителни промени, които ще осигурят гладък преход към новия предстоятел, когато дойде време за това. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Изложба с архивни фотографии от 1942 година ще бъде подредена в храм – паметник и костница „Св. Иван Рилски“ в Кресна

В криптата на храм-паметник и костница „Св. Йоан Рилски“ в Кресна ще бъде открита фотоизложба ...