Начало / Uncategorized / Богословският факултет организира конференция в памет на проф. д-р архим. Евтимий Сапунджиев

Богословският факултет организира конференция в памет на проф. д-р архим. Евтимий Сапунджиев

На 01 ноември 2018 г., в деня на Народните будители, Богословският факултет при СУ „Св. Климент Охридски“ организира научна конференция в гр. Копривщица, в салона на  „Старото училище“.

Тема на конференцията е „Проф. архим. д-р Евтимий  Сапунджиев (1884-1943 г.): живот, църковна и академична дейност“ и се организира по повод 75-та годишнина от кончината на архимандрит Евтимий Сапунджиев, пръв професор на Богословския факултет и основател на катедрата по „Систематическо богословие“, погребан зад олтарната абсида на храм „Успение Богородично“, гр. Копривщица.

Мероприятието е по инициатива на Богословския факултет на СУ и с благословението и пълното съдействие на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, както и в сътрудничество с управата на град Копривщица.

ПРОГРАМА

09:00 ч. – Заупокойна св. литургия в храм „Успение Богородично“, гр. Копривщица отслужена от Негово Високоблагоговейнство ст. ик. Добромир Костов, ректор на Пловдивската духовна семинария и на Пловдивската духовна академия;

10:30 ч.  – Панихида на гроба на архимандрит Евтимий (Сапунджиев), намиращ се зад олтарната абсида на храма;

13:30ч. – 15:30 ч.  – Конференция в памет на архимандрит Евтимий (в сградата на „Старото училище“);

За Ангел Карадаков

Виж още

Деца засадиха дръвчета в двора на храм „Св. Атанасий“ в село Кърналово

Дни преди започването на пасхалните празници ученици от ОУ „Братя Миладинови“ в с. Кърналово, Община ...